Tuesday, February 22, 2022

Essä om ekoturism

Essä om ekoturism



Vilken effekt har turism på Jamaica Extended Essay Jason Baugh School Number: Kandidatnummer: Handledare: Mr. Ekoturismaktiviteter har blivit framträdande bland rutinaktiviteterna i de skyddade områdena idag. Föredrag, uppsats om ekoturism, diskussioner, audiovisuella presentationer, fältbesök mm. I grund och botten är ekoturism en av de största egenskaperna i vår ekonomi och särskilt för de marginaliserade samhällena. Man måste vara försiktig med förpackningar där resurserna används på ett hållbart sätt. Fonderna har hittat nya ägare uppsats om ekoturism namn på ledning och byråkratiska utgifter.





Användbara bloggar:



Ekoturism uppsats om ekoturism en typ av turism som medför a uppsats om ekoturism eller en grupp personer som besöker naturområden som uppmuntrar till bevarande av miljön, säkerställer en hållbar livsmiljö för lokalbefolkningen och som också involverar utbildning. Den främsta orsaken bakom ekoturism är behovet av att förena samhällen, bevarande och välskötta resor. Ekoturism tjänar olika syften som inkluderar; tillhandahållande av medel för bevarande av ekologi, uppmuntrar utveckling ekonomiskt och gynnar även lokalsamhällena genom politiskt bemyndigande. Det fokuserar huvudsakligen på sociala resor, hållbar miljö och personlig tillväxt. Det ger turister en insikt om de effekter som människor har på miljön och är också avsedd att främja uppskattningen av naturresurserna.


De flesta av ekoturismföretagen involverar förvaltning som kontrolleras på lokal nivå. Medlemmarna i ett samhälle engagerar sig i alla steg och stadier av förvaltning av ekoturism och hjälper också till att ge turister makt och uppmuntra dem till samhället, uppsats om ekoturism. Ekoturism skapar sysselsättning för de lokala samhällena, uppsats om ekoturism, vilket bidrar till att minska migrationen mellan landsbygd och städer i jakt på jobb. Sysselsättning kan vara en form av att lokalbefolkningen arbetar som reseledare, tillhandahåller boende och mat. Det förbättrar samhällets levnadsstandard med faciliteter som sjukhus, el, uppsats om ekoturism, ren arbetsmiljö och förbättrade vägar. Ekoturism hjälper uppsats om ekoturism fattigdom på en långsiktig lösning, till skillnad från välgörenhetsbidraget.


Ekoturism uppmuntrar kulturellt bevarande eftersom det ger en plattform för kulturell interaktion mellan lokalbefolkningen och turister. Det ger det bästa på det sociala uppsats om ekoturism politiska frågor i ett samhälle eftersom samhället kanske inte vill att besökarna ska se den fula sidan av det. I de flesta fall har samhällen flyttats i syfte att skapa en park. De flesta samhällen som har fördrivits har varit på grund av sin okunnighet och antagande om situationen, uppsats om ekoturism.


De okunniga samhällena gynnas för det mesta inte av en ekonomisk vinst och sysselsättningen i områdena gynnar mest de utbildade vilket är något som saknas i det samhället. Förflyttning av människor kan uppstå som ett resultat av att regeringen manipulerar lokalsamhällena eller till och med utan lokalbefolkningens kunskap och samråd. Skrividéer. Ekoturism Ekoturism är en typ av turism som innebär att en person eller en grupp personer besöker naturområden som uppmuntrar bevarandet av miljön, säkerställer en hållbar livsmiljö för lokalbefolkningen och det involverar också utbildning.


Fördelar med ekoturism till uppsats om ekoturism samhällen De flesta av ekoturismföretagen involverar förvaltning som kontrolleras på lokal nivå. Ekoturism och förflyttning av människor I de flesta fall har samhällen flyttats i syfte att skapa en park.





uppsatser om vikten av att vara seriös



Uppsatsen förklarar dessa principer. Ekoturismförespråkare tror att de bästa turistattraktionerna är de naturliga attraktionerna. I själva verket är det deras förhoppning och önskemål att naturattraktionerna lämnas intakta och utan någon form av förändringar. De uppskattar naturens unika och skönhet i samma bredd. De anser att turismverksamheten bör orsaka minsta möjliga påverkan på miljön. Den föreställer sig en situation där den naturliga attraktionen lämnas helt intakt utan någon som helst fläck. Ekoturism sysslar med att skydda miljön och bevara naturresurser och skulle minimera påverkan av alla aktiviteter på dessa egenskaper.


I det avseendet undviker ekoturismen alla utarmningsaktiviteter som överfiske, jakt, bland annat. Istället uppmuntras turister att uppleva och njuta genom andra passiva aktiviteter som att se aktiviteter. Ekoturism bygger också miljömedvetenhet. Det är The International Ecotourism Societys mål att hela världen är medveten om miljövård. På samma sätt bör turister uppskatta ekologins roll och behovet av att bevara den ekologiska balansen. Förutom miljömedvetenhet är ekoturism medveten om människors rättigheter och demokratiska metoder. Den strävar efter att främja demokratisk praxis samt åtnjutandet av mänskliga rättigheter och friheter.


Det är dess mål att människor inte bara ska vara rättvisa mot miljön utan också vara rättvisa mot medmänniskor. Äntligen arbetar ekoturism på konceptet att främja ett bemyndigat folk och naturvårdsmotiv. I denna utsträckning överväger ekoturism tillämpningen av resurser från turismaktiviteter för att stärka lokala invånare och naturvårdsorganisationer. Det har gjorts ett medvetet försök från The International Ecotourism Society att genomföra ekoturismprogram över hela världen. Detta har gjorts genom att skapa ackrediteringsprogram både på internationell och nationell nivå. Costa Rica, Sverige, Estland, Kenya och Australien finns på listan över länder som redan har satt sin fot i utvecklingen av ekoturismprogrammet.


Det är viktigt att nu nämna några av de naturattraktionsplatser som finns med på listan över ekoturismaktiviteter. Det är vattenfallet Llano del Muerto i El Salvador, Libanon Cedars, Lecandon Jungle i Mexiko, Fernando de Noronha i Brasilien, Masai Mara i Kenya, Wolin nationalpark i Polen och nationalparken Jaldapara i Indien. Några av dem är hem för världens utrotningshotade arter eller djungelns underbara best. Andra kan vara ansvarig för världens klimatförhållanden och en förstörelse skulle rubba klimatförhållandena som orsakar global uppvärmning bland andra effekter. Dessa egenskaper står i skarp kontrast till andra turistintressen utanför ekoturismen.


Exempel kan ses i icke-ekologiska turismaktiviteter såsom besök till monument, pelare, broar och stränder som tjänar mer av rekreationsmål. Den senare typen av turism är dominerande i utvecklingsländer som USA och Storbritannien. Men överraskande nog är det dessa nationer som står för det högsta antalet ekoturister. Den naturbaserade turismen lyckades förändra turismdiskursen från sin tidigare inriktning till fritid mot en naturlig attraktionsorientering i linje med målen att upprätthålla den ekologiska strukturen.


Men effekten det har haft är både positivt och negativt. Naturbaserad turism har väckt lokalsamhällena från deras dvala. Det har påmint världen om uppmaningen till underhåll av miljön och behovet av att stärka lokalbefolkningen. På lång sikt har det föranlett ett ökat utnyttjande av naturresurser. Med andra ord kan man säga att ekoturism har haft effekten att låsa upp dött kapital som finns i de naturliga attraktionsplatserna. Detta döda kapital, som har omvandlats till intäkter från turistaktiviteter har haft en enorm inverkan på försörjningen för samhällena i de aktuella områdena.


Naturresursernas nytta har dock också i viss mån bidragit till att uttömma resursen och effektivt rubba den naturliga ekologiska balansen. Till exempel har tillströmningen av turister till ett visst område lett till byggandet av loger, pelare, punkter och ytterligare infrastruktur för deras konsumtion och nytta. Detta har på sikt urholkat den ekologiska balans som fanns tidigare. Forskare har också ifrågasatt ekoturismens uppriktighet i dess avsedda strävan efter att upprätthålla den ekologiska balansen.


För dem har det faktum att turismaktiviteter faktiskt existerar i första hand inverkan på att rubricera den ekologiska balansen. Fördelarna med ekoturism skär genom politiska, ekonomiska och sociokulturella sfärer. Det beror på att ekoturism och till stor del turism inte sker i ett vakuum. De politiska konsekvenserna kan ses i ljuset av de bemyndigade medborgarna som har blivit mer medvetna om sina demokratiska rättigheter och friheter. Ekoturism har också främjat förespråkarprocesser som insisterar på utbildning av lokalbefolkningen.


Resultatet är ett politiskt upplyst samhälle. Ekonomiskt sett har ekoturismverksamheten haft effekterna att stärka samhällen och naturvårdsförespråkare. Den ekonomiska bemyndigandet har haft effekten av att förbättra levnadsstandarden i berörda områden. På sikt har livskvaliteten förbättrats till det bättre. Sociokulturellt har ekoturism främjat spridningen av kulturella sedvänjor i särskilda samhällen eller åtminstone möjliggjort förmedlingen av de kulturella idealen till världen. Detta har skett genom att turister har besökt dessa områden och antagit eller lånat vissa normer. Dessutom har bevarandet av de kulturella identiteterna och sedvänjorna förbättrats genom skyddet av naturattraktionsplatserna.


Detta är inte att förglömma turister som genom ekoturism blivit mer medvetna om miljön och behovet av att upprätthålla den ekologiska balansen samtidigt som de åtnjutit den tillfredsställelse och nöje som härrör från engagemanget i turismaktiviteter. Det övergripande resandet och interaktionen mellan olika människor har bidragit till framväxten av en mer sammanhållen värld som är medveten om platsen för mångfald bland världens människor. Kritiker har ställt frågan om ekoturismens ideal är praktiska och i så fall om de genomförs. Det har nämnts fall där ekoturism hade effekter som stred mot dess ideal. Till exempel har fall av mänskliga fördrivningar och fördrivande nämnts av den sydafrikanska situationen.


Det handlar om fall där mänskligheten har behövt vräkas för att skapa utrymme för bevarandet av naturtillgångar. Dessutom har fall uppstått där misskötsel av medel och otillräcklig juridisk och politisk infrastruktur har besegrat målet att ge lokalbefolkningen makt. Fonderna har hittat nya ägare i förvaltningens och byråkratiska utgifternas namn. I det långa loppet är ekoturism verkligen ett ädelt koncept som måste omfamnas av alla intressenter. En lämplig infrastruktur måste dock utvecklas för att förverkliga principerna och vägledande målen för ekoturism och i förlängningen naturbaserad turismverksamhet. Abraham, P. En fallstudie av naturbaserade turister: Specialister kontra generalister.


Journal of Vacation Marketing, 3 1 , Beton, S. Ekoturism: En praktisk guide för landsbygdssamhällen. New York: Landlinks Press. Buchmann, A. Ekonomiska fördelar med turism. Tourism Review International, 16 2 , Coghlan, A. Tolkande skiktning i naturbaserad turism: ett enkelt tillvägagångssätt för komplexa attraktioner. Journal of Ecotourism, 20 3 , Deng , J. Tillämpning av Delphi-metoden för utvärderingar av ekoturismdestinationer: en replik till Brian Garrod. Journal of Ecotoursim, Diamantis, D. New York: Cengage Learning. Edmond, P. Internationella kontra inhemska besökare: En undersökning av destinationsbildsuppfattningar. Journal of Travel Research, Hans kunskap om beteendet hos resten av vännerna gjorde att han var överlägsen dem. Även om han visste vart Botj var på väg till, är det inte klart varför Lurrpu lämnade Botj för att gå ensam.


Det var intressant att Lurrpu kom till vett och valde att hans vänner släppte Botj. Han hamnade definitivt på fel sida när han var borta men han hade ingen att försvara sig. Surrpu gjorde ett av de klokaste dragen som jag anser vara heroiska. Han planerade att släppa sin Botj som var arresterad för att ha brutit mot lagen. Surrpu bestämde sig för att rädda sin vän från Darwin; Han valde att mobilisera några pojkar och Dawa; stamledaren Johnson. Besättningen bestämde sig för att ta det modiga draget som syftade till att rädda sin vän Botj.


Pojkarna lämnade sin familj och sitt samhälle bakom sig och tog ett djärvt steg genom ett tufft möte som till slut slutade i Darwin-destinationen. I grund och botten kan man inte hitta ett sådant drag i vanliga fall, men det var genom visdomen från Surrpu Hall, Peter och Chris Gibson. Pojkarnas uppoffring var i grunden en uppvisning av solidaritet. Som en del av rescueprocessen påminde de varandra om traditionerna att utforska bushen; i grund och botten var deras vänskap ett av de viktigaste värdena för att välja rätt väg att följa på sin väg.


Jag tror att Yolungu Boy bara var extraordinär i sin installationshall, Peter och Chris Gibson Tacka författaren för mig. Den här författaren gjorde ett så utmärkt jobb att jag fick ett perfekt betyg. Tusen tack. Dina geniala skribenter har återigen räddat dagen. com är det allra bästa. Vänliga hälsningar! Typ av uppdrag. High School College University Master PhD. Titeln på din tidning. Att främja en känsla av stolthet och gemenskap genom ett återupplivande eller bevarande av traditionella metoder och kulturella tekniker. Uppsats 4. Egenskaper för ekoturism: Ekoturism syftar till att främja excellens inom turism genom utveckling och skydd av naturområden, gynna lokalsamhällena och uppmuntra kommersiellt framgångsrika och miljövänliga turismverksamheter.


Dess fokus är hållbarhet, som åstadkommits genom att bygga upp följande egenskaper:. Turism bedrivs i en relativt ostörd naturmiljö. Alla naturbaserade former av turism där turisternas främsta motivation är observation och uppskattning av naturen såväl som de traditionella kulturerna som råder i naturområdena. I allmänhet, men inte uteslutande, organiseras av små grupper av specialiserade och små, lokalt ägda företag. Minsta negativa effekter på den naturliga och sociokulturella miljön.


Bidrar till hållbar utveckling och är en lönsam verksamhet. Involverar aktivt lokalbefolkningen i processen och ger dem fördelar. Stöder skyddet av naturområden genom att generera ekonomiska fördelar för värdsamhällen, organisationer och myndigheter som förvaltar naturområden med bevarandeändamål. Ger alternativa sysselsättnings- och inkomstmöjligheter för lokalsamhällen och ökar medvetenheten om att bevara natur- och kulturtillgångar, både bland lokalbefolkningen och turister. Uppsats 5. Principer för ekoturism: Ekoturism är ett verktyg för att förena bevarande, samhällen och hållbart resande. Därför bör de som implementerar och deltar i ekoturismaktiviteter följa följande ekoturismprinciper:.


Ge ett hälsosamt politiskt, miljömässigt och socialt klimat för värdlandet. Uppsats 6. Positiva effekter av ekoturism: Det finns två viktiga löften om ekoturism. Ett löfte om ekoturism är att den ökar det monetära värdet av stående biologiska system och därigenom förhoppningsvis uppmuntrar bevarandet av biologisk mångfald. Ett annat löfte är att det är tänkt att föra människor närmare naturen och på så sätt ingjuta en större vilja att skydda den. Ekoturismaktiviteter som planeras och etableras enligt sunda ekoturismprinciper kommer att ha följande fördelar:.


Det kommer att ge maximal besökarnas tillfredsställelse med minimal påverkan på miljön. Det kommer att bygga upp medvetenhet och respekt för den lokala kulturen och miljön. Kommer lokalbefolkningen till del genom sysselsättning vilket är ett positivt steg för lokalbefolkningens socioekonomiska utveckling. Utbildar besökare genom ett besök på plats om lokala politiska, sociala och miljömässiga frågor. Pengar från turismverksamheten går tillbaka till bevarandet av området. Besökare bär nya idéer tillbaka för att påverka sin egen miljö. Är ekoturism ett verktyg för bevarande av natur och naturresurser? Detta är debattfrågan idag. Både för- och nackdelar finns, men det är det, om det planeras och genomförs på rätt sätt. Ekoturism ger både direkta och indirekta fördelar för bevarandet.


Direkt nytta är ekonomiskt resultat. Intäkterna som erhålls genom ekoturismprogram kan direkt användas för bevarandeinsatserna. De indirekta fördelarna höjs i form av medvetenhet för människor om natur och naturresurser, sysselsättning för lokalbefolkningen, etc. Bristande medvetenhet om vikten av natur och naturresurser är en av de viktiga utmaningarna för bevarandeinsatser. Därför kommer möjligheterna att besöka natur- och kulturarvsområden att öka människors förmåga att uppskatta det och göra dem medvetna om vikten av bevarande.


Därför kan ekoturism vara ett enkelt sätt att kommunicera idén om bevarande till lokalbefolkningen. Om de planeras på rätt sätt kan omfattningen av medvetenhet de utforskas göras mer. Genom att öka lokal kapacitetsuppbyggnad och sysselsättningsmöjligheter är ekoturism ett effektivt medel för att ge lokala samhällen runt om i världen möjlighet att bekämpa fattigdom och uppnå hållbar utveckling. På många områden har numera ekoturism valts ut som ett kraftfullt verktyg för att kompensera för den orättvisa som tidigare begåtts mot stamfolket. Det finns alltid en konflikt mellan de befintliga reglerna och de traditionella jobben för det skogsberoende samhället.


I detta sammanhang är det mycket viktigt att ha några verktyg för att tillhandahålla tillräckliga sysselsättningsmöjligheter för att tillgodose deras dagliga behov och även för att förbättra deras levnadsstandard. En annan viktig fördel är att en känsla bland folket kommer att uppstå, att naturen och naturresurserna är deras försörjning och därför kommer de att anstränga sig maximalt för att bevara den. I många av de skyddade områdena orsakas behovet av ekoturism av lokalbefolkningens behov av tillräckliga försörjningsmöjligheter. De nya ekoturismaktiviteterna ger också en möjlighet att få nya färdigheter till dem och samma sak kan förmedlas genom lämplig utbildning också.


Kort sagt, den sunda relationen mellan naturen och det lokala samhället kan uppnås genom välplanerade ekoturismaktiviteter. Ekoturism kan också betecknas som ett sätt att åstadkomma naturtolkning för besökarna. Om förpackningarna är utformade på ett sådant sätt att de får chanser att tolka naturen, naturresurserna, naturfenomen etc. Bristen på medvetenhet bland människor är ett av de framväxande hoten mot bevarandet av naturen idag. Därför kommer effektivt planerade ekoturismaktiviteter att vara en effektiv metod för att göra människor medvetna om bevarandet av natur och naturresurser.


Uppsats 7. Hot mot ekoturism: En definition av ekoturism är utövandet av lågpåverkande, pedagogiska, ekologiskt och kulturellt känsliga resor som gynnar lokala samhällen och värdländer. Många av ekoturismprojekten uppfyller inte dessa standarder. Även om vissa av riktlinjerna genomförs, står de lokala samhällena fortfarande inför andra negativa effekter. Några av de negativa effekterna är att tvinga människor att lämna sina hem, grova kränkningar av grundläggande rättigheter och miljöfaror - långt tyngre än de ekonomiska fördelarna på medellång sikt etc. En enorm mängd pengar spenderas och mänskliga resurser fortsätter att användas för ekoturism trots misslyckade resultat och ännu mer pengar läggs på PR-kampanjer för att späda på effekterna av kritik.


Ekoturism kanaliserar resurser bort från andra projekt som skulle kunna bidra med mer hållbara och realistiska lösningar på pressande sociala och miljömässiga problem. De pengar turism kan generera knyter ofta parker och förvaltningar till ekoturism. Men det finns en spänning i detta förhållande eftersom ekoturism ofta orsakar konflikter och förändringar i markanvändningsrättigheter, misslyckas med att leverera löften om fördelar på samhällsnivå, skadar miljöer och har många andra sociala konsekvenser. Faktum är att många hävdar upprepade gånger att ekoturism varken är ekologiskt eller socialt fördelaktigt, men den består ändå som en strategi för bevarande och utveckling.


Medan flera studier görs på sätt att förbättra ekoturismens struktur, hävdar vissa att dessa exempel ger skäl för att stoppa den helt och hållet. Lansering av ekoturismaktiviteter kan orsaka skadliga effekter om de inte planeras ordentligt. Alla möjliga nackdelar kommer att orsaka direkt miljöpåverkan och därmed miljöförstöring. Några av nackdelarna med de dåligt planerade ekoturismaktiviteterna är följande:. Kritik som greenwashing där miljön används som bete för att locka turister. Ekoturismverksamheter lyckas ibland inte leva upp till bevarandeidéer. Det förbises ibland att ekoturism är en mycket konsumentcentrerad aktivitet och att miljövård är ett sätt att främja ekonomisk tillväxt.


Även om ekoturism är avsedd för små grupper, sätter även en blygsam befolkningsökning, men tillfällig, extra press på den lokala miljön och nödvändiggör utveckling av ytterligare infrastruktur och bekvämligheter. Ekoturism hävdar ofta att den bevarar och förstärker lokala kulturer. Men i många områden visar bevis att med inrättandet av skyddade områden har lokalbefolkningen olagligt förlorat sina hem, och oftast utan någon ersättning. Att driva människor till marginella marker med hårt klimat, dålig jord, brist på vatten och angripna av boskap och sjukdomar gör inte mycket för att förbättra försörjningen även när en del av ekoturismens vinster riktas tillbaka till samhället.


Etableringen av parker kan skapa hårda överlevnadsrealiteter och beröva människorna deras traditionella användning av mark och naturresurser. Medan regeringar vanligtvis anförtros administrationen och upprätthållandet av miljöskydd, saknar de ofta engagemanget eller förmågan att hantera ekoturismplatser effektivt. Reglerna för miljöskydd kan vara vagt definierade, kostsamma att implementera, svåra att upprätthålla och osäkra i effektivitet. Hantering av ekoturismsajter av privata ekoturismföretag:. Privat förvaltning av turistplatser erbjuder ett alternativ till kostnaden för reglering och brister hos statliga myndigheter.


Man tror att dessa företag har ett egenintresse av inkomstgenerering och mindre bekymrade över miljövård. Turister kommer att betala mer för orörda miljöer, vilket leder till högre vinst. Teorin tyder dock på att denna praxis inte är ekonomiskt genomförbar och kommer att misslyckas med att hantera miljön. Uppsats 8. Ekoturism i skyddade områden: Många av de skyddade områdena i världen är också utmärkta ekoturismcenter. Ekoturismaktiviteter har blivit framträdande bland rutinaktiviteterna i de skyddade områdena idag. Dessa aktiviteter har planerats och lanserats på ett deltagande sätt vilket har gynnat bevarandeinsatserna mycket. Behovet av ekoturismverksamhet i skyddade områden bör främst syfta till bevarandeinsatser genom allmänhetens medvetenhet, bistånd till andra aktiviteter, ekonomisk nytta för att bistå naturvårdsaktiviteter och hjälpa lokalbefolkningen genom sysselsättningsmöjligheter.


Många miljöpartister är emot utövandet av ekoturism i skyddade områden. De hävdar att ekoturismaktiviteterna inte kommer att medföra något annat än utarmningen av naturresurserna, särskilt i vilda områden. Eftersom de skyddade områdena är mycket känsliga för mänskliga störningar måste verksamheten i dessa områden planeras med större omsorg. Några av de fakta vi måste ägna särskild uppmärksamhet när vi utformar ett ekoturismpaket i skyddade områden är:. Områdets bärförmåga måste studeras och planeringen måste göras därefter. Man måste vara försiktig med förpackningar där resurserna används på ett hållbart sätt.


Lokalt deltagande måste säkerställas när paketen planeras. Maximala sysselsättningsmöjligheter för lokalbefolkningen måste säkerställas. Ekoturism är mycket populär i Kerala med det framgångsrika genomförandet av ekoturismprogram i Parambikulam Tiger Reserve och Periyar Tiger Reserve. Parambikulam Tiger Reserve är den mest skyddade ekologiska delen av Anamalai underenhet i västra Ghats, omgiven på alla sidor av skyddade områden och helgedomar i Kerala och Tamil Nadu, helgedomen är utrustad med en halvö flora och fauna som är utmärkt bevarad på grund av totalt skydd och minimala mänskliga störningar. Den har en total yta på kvadratkilometer. Parambikulam Tiger Reserve är det 38:e tigerreservatet i Indien och det andra av Kerala. Det är också känt för hållbara ekoturismprogram.


Många innovativa ekoturismprogram har utformats här i syfte att ge maximal tillfredsställelse för besökare och även för att ge maximala sysselsättningsmöjligheter, men utan att påverka områdets ekologiska hållbarhet. Det framväxande hotet mot detta skyddade område var ett stort antal arbetslösa stamfolk och trycket på skogarna för deras försörjningsaktiviteter.

No comments:

Post a Comment