Sunday, March 6, 2022

En analytisk uppsats bör vara

En analytisk uppsats bör vara



Tahlia M. När du väl har ett ämne till hands är nästa sak att komma med ett examensarbete. Men i slutet av kapitlet har regnet fått nytt liv att växa i Kalifornien. Överraskande nog upptäcks alldeles för många fel en analytisk uppsats borde vara du hör vad du skrev. Det beror på. Här är en standardintroduktionsstruktur för analysuppsats:. Förklaringarna och stödjande påståenden bör vara logiska och följas upp av en genomtänkt faktakedja.





Hur man skriver en analytisk uppsats om en dikt



Allmän utbildning. Behöver du skriva en analytisk uppsats för skolan? Vad skiljer den här typen av uppsatser från andra typer, och vad måste du ta med när du skriver din egen analytiska uppsats? I den här guiden, en analytisk uppsats borde vara, vi bryter ner processen för att skriva en analytisk uppsats genom att förklara nyckelfaktorerna som din uppsats behöver ha, ge dig en disposition som hjälper dig att strukturera din uppsats och analysera ett komplett analytiskt uppsatsexempel så att du kan se hur en färdig uppsats ser ut. Innan du börjar skriva en analytisk uppsats måste du veta vad den här typen av uppsats är och vad den innehåller.


Analytiska essäer analyserar något, ofta men inte alltid en text eller en film. Istället för att sammanfatta tar en analytisk uppsats vanligtvis ett snävare fokus och tittar på områden som huvudteman i arbetet, hur författaren konstruerade och stödde sitt argument, en analytisk uppsats borde vara, hur uppsatsen använde litterära anordningar för att förbättra sina budskap, etc. Snarare är ditt mål att ha tillräckligt med analys och exempel så att styrkan i ditt argument är tydlig för läsarna. Förutom typiska uppsatskomponenter som en introduktion och en analytisk uppsats borde vara, en bra analytisk uppsats kommer att innehålla:, en analytisk uppsats borde vara.


Nedan följer en disposition du kan följa när du strukturerar din uppsats, och i nästa avsnitt går vi in ​​mer i detalj på hur du skriver en analytisk uppsats. Din introduktion kommer att innehålla:. Din analytiska uppsats kommer vanligtvis att ha tre eller fyra kroppsstycken, som var och en täcker en annan analyspunkt. Kroppsstycken kommer att innehålla:. Börja med att omformulera din avhandling och sammanfatta de viktigaste punkterna du gjorde i uppsatsen. Någon som bara läser din slutsats borde kunna komma iväg med en grundläggande idé om vad din uppsats handlade om och hur den var uppbyggd, en analytisk uppsats borde vara. En slutsats kommer att innehålla:. Följ dessa fem tips för att dela upp skrivandet av en analytisk uppsats i hanterbara steg. Alla dessa steg använder den färdiga analytiska uppsatsen i nästa avsnitt som exempel.


Innan du bestämmer dig för ett analytiskt uppsatsämne, en analytisk uppsats borde vara, gör lite research för att se till att du har tillräckligt med exempel för att stödja din analys. Du en analytisk uppsats borde vara att välja en en analytisk uppsats borde vara som låter dig analysera temat. Du kan skriva om hur Steinbeck använde litterära anordningar genom hela boken, men i uppsatsen nedan valde jag att bara fokusera på kapitlen mellan kalärerna eftersom de gav mig en analytisk uppsats borde vara exempel. Att ha ett snävare fokus kommer nästan alltid att resultera i en stramare och mer övertygande uppsats och kan göra att sammanställa exempel mindre överväldigande. När du börjar skriva, kom ihåg att varje mening i din analytiska uppsats bör relatera till din avhandling.


I det analytiska uppsatsexemplet nedan, en analytisk uppsats borde vara, avhandlingen är den sista meningen i första stycket den traditionella platsen för det. Hur Steinbeck använde litterära anordningar i kapitlen mellan kalorierna för att visa hur grova migranter kunde ha det. Kristallklart, en analytisk uppsats borde vara. Det är här du bestämmer huvuddelen av din analys - informationen som gör din uppsats till en analytisk uppsats. Min en analytisk uppsats borde vara Metoden är att lista alla idéer jag kan komma på, sedan undersöka var och en av dem och använda de tre eller fyra starkaste för din uppsats. En analytisk uppsats bör vara bra tumregel är att ha ett kroppsstycke per huvudpunkt.


Den här uppsatsen har fyra huvudpunkter, som var och en analyserar olika litterära redskap Steinbeck använder för att bättre illustrera hur svårt livet var för migranter under Dust Bowl. De fyra litterära anordningarna och deras inverkan på boken är:. Nu när du har dina huvudpunkter måste du säkerhetskopiera dem. Alla bevis som skulle fungera för en vanlig forskningsartikel fungerar här. I det här exemplet citerade jag flera passager från The Grapes of En analytisk uppsats bör vara i varje stycke för att stödja mitt argument. Du bör kunna backa upp alla påståenden du gör med bevis för att få en stark uppsats. Skapa ett inledande stycke som avslutas med avhandlingen, gör ett huvudstycke för var och en av dina huvudpunkter, inklusive både analys och bevis för att backa upp dina påståenden, och avsluta det hela med en slutsats som sammanfattar din avhandling och huvudpunkterna och eventuellt förklarar ämnets övergripande betydelse.


Ett sätt Steinbeck illustrerar kopplingarna som alla invandrare hade och de kamper de ställdes inför är genom att avstå från att använda specifika titlar och namn i sina kapitel mellan kalärerna. Medan The Grapes of Wrath fokuserar på familjen Joad, visar kapitlen mellan kalärerna att alla migranter delar samma kamp och triumfer som en analytisk uppsats borde vara Joads. Inga enskilda namn används i dessa kapitel; istället hänvisas personerna till som en del av en grupp. Genom att använda generiska termer visar Steinbeck hur migranterna alla är kopplade eftersom de har gått igenom samma upplevelser. De klagomål som begicks mot en familj begicks mot tusentals andra familjer; misshandeln sträcker sig långt utöver vad paret Joads upplevde.


The Grapes of Wrath hänvisar ofta till vikten av att komma samman; hur, när människor ansluter till andra deras makt och inflytande multipliceras oerhört. Genom hela romanen, målet för migranterna, en analytisk uppsats borde vara, nyckeln till deras triumf har varit att förenas. Hundratusentals migranter flydde till det förlovade landet Kalifornien, men Steinbeck var medveten om att enbart siffror var opersonliga och saknade den passion han ville sprida. Steinbeck skapade interkalärkapitlen för att visa det enorma antalet människor som lider, och han skapade familjen Joad för att väcka medkänsla från läsarna. Eftersom läsarna kommer att sympatisera med Joads, blir de mer känsliga för migranternas kamp i allmänhet.


Men John Steinbeck gjorde ofta klart att Joads inte var en isolerad händelse; de var inte unika. Deras kamp och triumfer var en del av något större. Genom att avstå från specifika namn i sina kapitel mellan kalärerna kan Steinbeck visa hur omfattande de grymheter som begås mot migranter. Steinbeck skapar också betydande paralleller till Bibeln i sina mellanlagskapitel för att förbättra hans skrivande och karaktärer. Genom att använda enkla meningar och stiliserad skrift frammanar Steinbeck bibliska ställen. Under hela sin roman gör John Steinbeck kopplingar till Bibeln genom sina karaktärer och berättelse.


Svältande migranter blir mer än utblottade lösdrivare; de är nu det utvalda folket som flyr till det förlovade landet. När en bortglömd man dör ensam och obemärkt, blir det en tragedi. Det är lätt för människor att känna förakt för sjabbiga vagabonder, men att koppla dem till en så grundläggande aspekt av kristendomen framkallar sympati från läsare som annars skulle ha ignorerat migranterna som så många andra människor gjorde. Den enkla, outbildade dialog Steinbeck använder bidrar också till att skapa en mer ärlig och meningsfull representation av migranterna, och den gör migranterna mer relaterbara till läsarna. Steinbeck väljer att korrekt representera migranternas språk för att tydligare illustrera deras liv och få dem att verka mer som äkta papper än bara karaktärer i en bok.


Det finns flera grammatiska fel i den enstaka meningen, men den förmedlar tydligt den förtvivlan som migranterna kände sig bättre än en tekniskt perfekt mening. Vredens druvor är avsedda att visa de allvarliga svårigheter som migranterna står inför, så Steinbeck använder en tydlig, pragmatisk skrivstil. Skildringen av migranterna som ofullkomliga genom sitt språk gör dem också lättare att relatera till. Upprepade gånger i The Grapes of Wrathen analytisk uppsats borde vara, de rika gör det uppenbart att de föraktar migranternas svåra situation.


De rika, inte otur eller naturkatastrofer, var den framträdande orsaken till lidandet för migrantfamiljer som Joads. Därmed vänder sig Steinbeck till de mindre välmående för stöd i sin roman. I The Grapes of Wrath använder John Steinbeck metaforer, särskilt om naturen, för att illustrera stämningen och den övergripande situationen för migranter. Under större delen av boken beskrivs landet som dammigt, kargt och dött. Mot slutet dock; översvämningar kommer och landskapet en analytisk uppsats borde vara att förändra. Denna beskrivning erbjuder en stark kontrast från de tidigare avsnitten som var fyllda av förtvivlan och förstörelse.


Men i slutet av kapitlet har regnet fått nytt liv att växa i Kalifornien. Det nya gräset blir en metafor som representerar hopp. När migranterna är osäker på hur de kommer att överleva vintern, ger gräset en trygghet. Berättelsen om migranterna i kapitlen mellan kalärerna liknar den om Joads. I slutet av romanen bryter familjen isär och har tvingats fly från sitt hem. Men både boken och det sista kapitlet mellan kalärerna slutar på en hoppfull ton efter att så mycket lidande har inträffat. Steinbeck bekräftar denna uthållighet, även när problemen verkar oöverstigliga, en analytisk uppsats borde vara att lyckas. Att avstå från att använda specifika namn och termer gör det möjligt för Steinbeck att visa att många tusentals migranter led av samma fel. När Steinbeck skriver i migranternas ofullkomliga dialog, en analytisk uppsats borde vara, han skapar en mer korrekt skildring och gör migranterna lättare att relatera till för en mindre välbärgad publik.


Metaforer, särskilt relaterade till naturen, stärker teman i The Grapes of Wrath genom att förstärka stämningen Steinbeck vill ha en analytisk uppsats borde vara att känna på olika punkter i boken. Sammantaget förbättrar de interkalära kapitlen som Steinbeck inkluderar sin roman genom att göra den mer minnesvärd och förstärka de teman som Steinbeck omfattar genom hela romanen. Steinbeck skrev The Grapes of Wrath för att lyfta fram grymheter mot migranter, och genom att använda litterära anordningar effektivt påminner han kontinuerligt läsarna om sitt syfte. Den här uppsatsen håller sig ganska nära den vanliga analytiska uppsatsen. Det börjar med en introduktion, där jag valde att använda ett citat för att starta uppsatsen. Jag ger sedan lite bakgrund om The Grapes of Wrath och dess teman innan jag avslutar inledningsstycket med min avhandling: att Steinbeck använde litterära anordningar i interkalära kapitel för att visa hur grova migranter hade det.


Vad gör detta analytiska uppsatsexempel bra? Till att börja, en analytisk uppsats borde vara, den innehåller allt som en stark analytisk uppsats borde, och den gör det lätt att hitta. Dessutom gör uppsatsen ett bra jobb med att ta en djupgående titt på problemet som introduceras i avhandlingen. Fyra sätt Steinbeck använde litterära anordningar diskuteras, och för vart och ett av exemplen ges och analys tillhandahålls så att läsarna kan förstå varför Steinbeck inkluderade dessa anordningar och hur de hjälpte till att forma hur läsarna såg på migranter och deras svåra situation. Var kan denna uppsats förbättras? Jag tror att den svagaste kroppsparagrafen är den tredje, den som diskuterar hur Steinbeck använde ett tydligt, grammatiskt felaktigt språk för att både korrekt avbilda migranterna och göra dem mer relaterbara för läsarna.


Paragrafen försöker beröra båda dessa orsaker och blir något ofokuserad som ett resultat. Det hade varit bättre för det att fokusera på bara en av de orsakerna troligtvis hur det gjorde migranterna mer relaterbara för att bli tydligare och mer effektiva. Den här uppsatsen kan också förklara de utdrag som ingår mer och hur de relaterar till de poänger som görs, en analytisk uppsats borde vara. Detta är kanske särskilt sant i det andra stycket, det som diskuterar likheter med bibliska ställen. Ytterligare analys av citaten skulle ha stärkt den. Vad är en analytisk uppsats?


En kritisk analytisk uppsats analyserar ett ämne, ofta en text eller film. Analysuppsatsen använder bevis för att stödja argumentet, till exempel utdrag ur skriften. Alla analytiska uppsatser inkluderar en avhandling, analys av ämnet och bevis för att stödja denna analys. Att läsa analytiska uppsatsexempel kan också ge dig en bättre känsla för hur du strukturerar din uppsats och vad du ska inkludera i den. Lär dig om olika skrivstilar i skolan?





en engelsk uppsats på nivå



Du måste komma på vad du ska skriva om. Det kan låta självklart. Detta steg är avgörande om du vill få ett bättre betyg och lyckas. Saken är att du bara har två sätt på hur din analysuppsats kommer att få ett ämne. Du kan få det som en uppmaning av din lärare, eller så kan det bara vara ett gratis ämne att ta itu med. Båda sätten har sina starka och svaga sidor. Din uppgift är att öppna ämnet oavsett hur du fick det. Det är bättre om ämnet är bekant för dig eller om du brinner för det.


Här är några intressanta ämnen förslag om olika ämnen. En av de mest intressanta och tuffaste uppgifterna är att skapa strukturen för din framtida analysuppsats. Det kallas en disposition. Detta steg är mycket viktigt och hjälper dig att hantera hela papperet på rätt sätt. Analytisk uppsatsöversikt behandlar huvudsakligen ämnet och avhandlingens uttalande. Om man vill lära sig hur man skriver en analytisk uppsatsintroduktion måste han få lite bakgrundsinformation för sin text. Den bör ha en krok för att få din läsare intresserad. Eller så kan du använda något annat sätt. Gör bara din introduktion effektiv. Informationen du presenterar i ditt intro ska vara relevant för ditt examensarbete. Här är en standardintroduktionsstruktur för analysuppsats:. Brödtexten i din analysuppsats är den största och huvuddelen.


Dela upp din uppsats i vissa delar och skriv ett individuellt stycke för varje del. Om du pratar om mänsklig evolution, bör du utforma din sak i etapper och skapa ett stycke för var och en. Du kan börja med den äldsta perioden och skriva om varje betydande förändring i mänsklig evolution. Här är den rätta strukturen:. Din kropp ska vara tydlig och effektiv. Med bara några få meningar behöver du visa läsaren din synvinkel och förklara det han kanske aldrig hört förut. Och den sista delen av vår guide handlar om hur man skriver en slutsats för en analytisk uppsats. Man måste förstå att slutsatsen har en roll som är mycket viktig för hela den effekt ditt papper har på din läsare.


Detta är ditt sista försök att göra ett intryck eller förbättra det efter att hela tidningen lästs. Du måste upprepa din avhandling och göra en sammanfattning av dina bevis. Och det sista skottet blir slutet som avslutar meningen. Gör ett ljud som ett uttalande. Du kan berätta för din läsare vad du har lärt dig från din egen tidning. Här är en standardstruktur:. Om du fortfarande har frågor om hur man skriver en analytisk uppsats eller söker någon annan typ av hjälp, är våra experter alltid glada att ge en hjälpande hand. Beställ bara vilken akademisk uppsats du kämpar med och acceptera den mest effektiva hjälpen du kan hitta. Låter lätt?


Ibland kan du behöva komma på dina ämnen. Välj en som är av intresse för dig och en som är lätt att undersöka. När du väl har ett ämne till hands är nästa sak att komma med ett examensarbete. Detta är avhandlingen. Avhandlingens uttalande ska inte ha ett ja eller nej svar. Det borde inte vara så självklart. Ett bra examensarbete bör vara något kontroversiellt och komplext. Det kräver att man gör mycket forskning för att komma fram till auktoritativa avhandlingsutlåtanden. Ett bra examensarbete för en analytisk uppsats bör vara tillräckligt smal för att passa uppsatsens omfattning.


När du väljer det mest hållbara beviset, nöj dig med ett som stöder ditt påstående och ett som har övertygande argument. Ha en lista över alla bevis och anteckna var du hittade det. Visa efteråt hur de stödjer ditt påstående. En analytisk uppsats är viktig när du skriver en analytisk uppsats. Det hjälper dig att organisera uppsatsens struktur för smidigt skrivande. En bra analytisk uppsats bör ha fem stycken. Första stycket är normalt det inledande stycket. De följande tre styckena består av uppsatsens brödtext, och slutligen är det femte stycket det avslutande stycket. Om du vill att din uppsats ska vara lång, planera i din disposition hur du ska fördela alla dina poäng jämnt genom uppsatsen. Uppsatsen kan vara så lång som den behöver vara för att uttömma alla punkter.


Inledningen ska ge bakgrundsinformation om ämnet. Du kan använda ett hook statement för att fånga läsarnas sinnen. Försök så mycket du kan för att engagera din läsare. Informationen som du ger i inledningen bör vara relevant för ditt examensarbete. Det ska dock inte vara en sammanfattning av uppmaningen. Det borde presentera ditt argument. Medan du framför dina argument, undvik sidoshower. Det rekommenderas också att undvika den första och andra personen när du skriver. Det här är den del i ditt analytiska dokument där du presenterar dina argument.


Din tes är fullt bevisad med konkreta bevis. Varje stycke i texten bör fokusera på en specifik del av avhandlingen. Helst bör varje stycke täcka en punkt slutgiltigt. Punkten bör införas direkt och i en mening. Läsaren bör kunna veta vad stycket kommer att tala om genom att bara läsa den här meningen. Analys — Den här delen är där du börjar presentera dina argument. Du bör ge en analys av dina stödjande bevis. Det bör också stödja din avhandling. Längden på denna del är vanligtvis meningar. Din läsare får se din förståelse av ämnet med dessa två meningar, så du bör vara kreativ och autentisk.


Dessa bevis bör stödja din analys och din tes. Bevisen bör göra kopplingar till analysen. De borde verka hand i hand. Slutsatsen ska bli vad du vill att läsaren ska greppa och ta med sig hem. En bra slutsats bör alltid återge huvudpunkterna i stycket. Analysen bör omarbetas och du bör påpeka dess betydelse för det aktuella ämnet. Därför krävs det att man citerar dem. Med citat placeras den exakta texten men med tillhörande citattecken. När du citerar är det viktigt att du använder de exakta ord som författaren har använt. Dessa ord bör starkt stödja dina påståenden. Uppmärksamhet bör också riktas mot den korrekta formen av citat beroende på vilken skrivstil som krävs APA, MLA eller Chicago stil.


Det fungerar bra när det används för att ge bakgrunden till ett motiv eller i fall där detaljer behöver komprimeras. Parafrasering bör användas när du måste citera men den del av texten som ska citeras är enorm. Antalet brödstycken kan variera beroende på ämnet. Det är dock kvaliteten på dina stycken som spelar roll i motsats till kvantiteten. Detta är den sista delen av din analytiska uppsats. Den har en avgörande roll i den analytiska uppsatsen eftersom den integrerar hela uppsatsen. Det tjänar till att påminna läsaren om din ståndpunkt och hur du utvecklade och samlade stöd för ditt argument. När du skriver slutsatsen, börja med att upprepa ditt examensarbete. Detta är viktigt eftersom det gör det möjligt för din läsare att se hur din avhandling bevisades till fullo.


Fortsätt och sammanfatta vägen du tog för att bevisa din avhandling. Du kan också diskutera de bredare aspekterna av din avhandling. Din slutsats bör vara informativ så att läsaren kan använda den som referenspunkt. Läsarna bör se din slutsats som en recension av vad din fantastiska analytiska uppsats lyfte fram. De ska kunna använda slutsatsen för att hänvisa tillbaka till de diskuterade punkterna.

No comments:

Post a Comment