Tuesday, March 15, 2022

Uppsats om allama iqbal

Uppsats om allama iqbal



Han skrev också noveller och fyra akter av poetisk dramatik. Du kan också använda Allama Iqbal-uppsatsen som min favoritpoet, hjälte och personlighet. Hans popularitet var som en översvämning i människors hjärtan. خودی کا سر نہاں لا الا اللہ خودی ہے uppsats om allama iqbal فساں لاالہ اللہ. متاع بے بہا ہے، درد و سوز آرزو مندی مقام بندگی دے کر نہ لوں شان خدای, uppsats om allama iqbal. Allama Iqbals koncept om Pakistan var ett centralt tema i hans liv. Formuleringen av adressen var kortfattad och rakt på sak.





Header$type=social_icons



Allama Iqbal föddes den 9 november i Sialkot i Punjab, uppsats om allama iqbal, Brittiska Indien. Han fick tidig utbildning i islamiska studier av sin far och en närliggande moské. Efter att hans familj flyttade till Lahore, skrev han in sig på Government College University Lahore och fick därefter en Bachelor of Arts-examen. Han anses allmänt vara en av 1900-talets mest inflytelserika muslimska filosofer och poeter. Iqbal, känd som "österns poet", är hyllad för att ha inspirerat Pakistanrörelsen, vilket ledde till Pakistans skapelse.


Hans verk inkluderar mer än trettio poesiböcker, inklusive Rumuz-e-Bekhudi, Payam-i-Mashriq och Bang-e-Dara, elegier som Barrasi Kashmir, filosofiska verk som The Economics of the Indian Hindustani situation och politik som Självets hemligheter. Han skrev också noveller och fyra akter av poetisk dramatik. 11 oktober, uppsats om allama iqbal,är en historisk dag i det muslimska Indiens historia. Den här dagen kom Allama Muhammad Iqbal först ut med sitt odödliga Iqbal Lahore-tal vid Allahabad-sessionen i Muslim League. Formuleringen av adressen var kortfattad och rakt på sak.


Och dess syfte var att övertyga och omvända många indiska muslimer att gå med på att bli en del av en oberoende stat som skulle vara fri från brittisk dominans och hinduisk suveränitet. Iqbal dog fredagskvällen den 21 april, han hade precis fyllt 60 år och var på väg att nomineras till Nobelpriset, uppsats om allama iqbal. Hans var en vändpunkt för muslimer på subkontinenten eftersom situationen förändrades efter hans martyrdöd. En ny period började i historien om den muslimska politiska frihetskampen. Allama Iqbal är en av 1900-talets mest inflytelserika muslimska tänkare, och hans poesi uppsats om allama iqbal en djupgående inverkan på Pakistans frihetsrörelse.


Han föddes i Sialkot den 9 november till en kashmirfamilj som migrerade från Afghanistan under brittiskt styre. Han var det sjunde barnet i sin familj. Hans namn var Allama-lärd. Han växte upp i en religiös familj och var mycket intelligent som barn. Allama Iqbals utbildning började hemma, under överinseende av sin far. Han hålls högt ansedd i Pakistan och i Indien och bland muslimerna i Sydasien. Hans poesi har fått internationell uppmärksamhet, medan en del har fått det uppsats om allama iqbal honom för att han var en politisk poet. Sufifilosofin påverkade hans poesi.


Läs också: Uppsats om korruption. Han krediteras ofta som uppsats om allama iqbal Pakistans "andlige fader". Han har kallats en av de mest uppsats om allama iqbal figurer i urdulitteratur, med både hans poetiska verk och filosofiska skrifter som påverkar generationer av människor över hela världen. InIqbal tog examen som valedictorian från Punjab University Law College nu känt som Quaid-e-Azam University. Efter examen blev Allama biträdande professor vid Government College Lahore, där han undervisade i engelsk litteratur och historia. Han efterlyste Pakistans självständighet och inspirerade till bildandet av All-India Muslim League, vilket senare ledde till Pakistans skapelse.


Iqbal var en produktiv poet och skrev på urdu, persiska, arabiska och engelska. Han har blivit dubbad som "österns poet" och "västerlandets Faiz". Ett mindre känt faktum om den moderna urdupoesins fader är att han också var politiker. Allama Iqbal, mannen som skrev Pakistans nationalsång, var medlem av den indiska nationalkongressen och tjänstgjorde som utbildningsminister i Brittiska Indien i fem år. Han gick senare med i Muslim League och blev en av dess mest framstående ledare. Han anses också vara en av de viktigaste urdulitteraturfigurerna, med litterärt arbete på både urdu och persiska språken. Iqbal är mest känd för sina poetiska verk, inklusive Asrar-e-Khudi, Bang-i-Dara, Bal-i-Jibril, Zarb-i Kalim och en del av Armughan-e-Hijaz.


Läs också: Uppsats om hobby. Utan tvekan är han en av de mest vördade och inflytelserika poeterna i Sydasien. Han är känd för sitt poetiska uttryck, som varit svårt att översätta till engelska. Hans poesi ansågs vara "revolutionär" eftersom han efterlyste ett muslimskt samhälle som skulle vara progressivt och framåt, uppsats om allama iqbal. Allama Iqbals koncept om Pakistan var ett centralt tema i hans liv. Han ansåg att den brittiska regeringen inte hade någon rätt att härska över Indien och att ett separat land borde bildas för indiska muslimer. Sir Allama Iqbal dog den 21 april i Lahore, Pakistan. Han begravdes i närheten av Badshahi-moskén. Mer än 20 miljoner människor deltog i hans begravningståg.


Hans popularitet var som en uppsats om allama iqbal i människors hjärtan. Iqbal var en ivrig indisk muslim och uttryckte behovet av ett muslimskt hemland i Sydasien, känt som Pakistan. Essä om Allama Iqbal. Senaste utbildningsnyheter Tweets av TopStudyWorld. Kontakta oss Annonsera med oss ​​BISE-resultat Engelska uppsatsämnen. Sc,4,FBIS,1,FBISE,19,FMDC Tidigare papper,1,GMAT,7,Guide,7,Hälsopsykologi,1,HEC,9,HEC ETC ,1,HEC Tidigare papper,1,IELTS,6, Intervjuer,4,ISSB,7,Senaste,M. Phil,2,Master,3,MBBS Students,5,MDCAT,14,MDCAT Registration,1,Medical Colleges,3,News,19,Notes,16,NUMS,1,NUMS Admission,1,NUMS Tidigare papper,1, P. Den här artikeln är uppsatsen om Allama Iqbal. Den innehåller information som hans födelsedatum, familjebakgrund och hans död.





patriotisk uppsats



Frågesport om Allama Iqbal. Ditt svar: Rätt svar: Nästa. Dina svar. Föregående lektion ١٤ اگست پر مضمون. Nästa lektion علم کی اہمیت. Stäng menyn. Kurser Biografi Anteckningar Urdu NET Kursplan Urdu Litteratur Urdu Kritik Urdu Citat Urdu Skämt Urdu Grammatik Urdu Essäer Urdu Tal Urdu Tillämpningar Moraliska berättelser Urdu Poesi Allama Iqbal Poesi Mirza Ghalib poesi Andra poeter Poesi Urdu Poesi Med Tashreeh M Urdu Quiz Urdu Quiz Urdu Quiz Islamiska biografier Urdu Naats Kort Hadees Citat Klasser Anteckningar Nya Urdu författare. Lägg till Urdu-anteckningar på din startskärm!


Han sa att muslimerna skilde sig i sin religiösa, övertygelse och traditioner från de andra nationerna som bor på subkontinenten. Han sa att begreppet nationalitet för muslimer skiljer sig helt från andra nationer i världen. Han sa att Indien skulle delas upp i två nationalstater. Den muslimska majoritetens territorier borde göras till en ny muslimsk stat. Iqbal var en stor muslimsk poet. Hans poesi syftade till att lära muslimerna vad de hade glömt. Det var en lektion av deras gyllene traditioner och makalösa prestationer. Han skrev sin poesi och uppmanade muslimerna att bryta slaverikedjan.


Hans poesi är en permanent källa till glädje och inspiration för muslimerna. Den är full av nationell känsla och känslor. han skrev poesi både på urdu och persiska. Många hänvisningar till den heliga Koranen kan hittas i hans poesi. Vissa kritiker anser till och med att hans poesi är den sanna förklaringen till den heliga Koranen. Det lyfter oss andligt och moraliskt. I denna tid när muslimerna förolämpas och krossas över hela världen, är det nödvändigt att vi får vägledning och inspiration från hans poesi. Om vi ​​studerar hans poesi och följer hans råd, kommer vi säkert att återfå vår förlorade ära. En undersökning från Government College Lahore.


Han gick med i lärarstaben vid college Govt. College Lahore och tjänstgjorde där en tid. I åkte han till Europa för högre studier i filosofi och juridik. Han gjorde sin Ph. i filosofi från Tyskland och advokat från London. Han tjänstgjorde som professor i arabiska vid London University i sex månader. Hans vistelse i Europa var av stor betydelse. Han var inte imponerad av den västerländska civilisationen. Det var därför han kritiserade det i sin poesi. Han förutspådde också att västvärldens materialistiska civilisation endast kommer att leda dem mot förstörelse. När han återvände hem började han advokatpraktiken i Lahore High Court. Men han var mer intresserad av poesi än av juridik. Han ägnade det mesta av sin tid åt poesi, filosofi och religion. Han väckte och förenade muslimerna genom sin poesi.


I själva verket hade han stor kärlek och sympati för muslimerna i Indien. Han ville se dem förenade och fria. Han skrev många dikter för muslimerna. Iqbal presiderade över Allahabad-sessionen i All-India Muslim League i Här gav han oss idén om Pakistan.

No comments:

Post a Comment