Friday, January 14, 2022

Uppsats om demens

Uppsats om demens



Mer än 19, vuxna dog i form av fallskador av misstag och i av de 2. Modell för gemenskap palliativ vård Ord: Längd: 6 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper: Även om denna sjukdom fortfarande kan förekomma hos äldre män, är det mer sannolikt att den förekommer hos äldre kvinnor. Assistanspersonals reaktioner på beteendemässiga och psykologiska symtom på demens, uppsats om demens. Denna interventionsmetod består av att förändra den miljö som patienten lever i genom att tillgodose patientens behov med tydligt uppsats om demens vägar, öppna ytor för kommunikation, naturalistiska miljöer, tillräcklig stimuli och privata rum för tystnad. Fallstudie för vård Bild 1 Fotnoter Det har skett enorma förändringar på grund av införandet av olika kulturella element i vårdens kontinuum. Referenser Gaugler, J.





Den exakta orsaken till demens



Demens och normalt åldrande Hög ålder uppsats om demens med ganska många komplikationer och beteendeförändringar samt fysiska förändringar. Å andra sidan kommer demens också med flera symtom som är nära besläktade eller liknande dem som uppvisas av personer i hög ålder. Detta gör det ganska svårt för familjemedlemmarna till en åldrande individ att säga om personen genomgår normalt åldrande eller har drabbats av demens. Detta görs ännu svårare att särskilja av att demens är vanligare bland äldre än bland unga.


Forskningsdokumentet tittar på de två aspekterna och strävar efter att kontrastera de två med hänsyn till de biologiska, psykologiska, fysiologiska som uppsats om demens som de sociologiska perspektiven mot de två begreppen. Normalt åldrande När vi går framåt i år, ger kroppen vika för flera andra tecken på att vi inte... Referenser Barry W. Roney et. al Prevalensen och hanteringen av demens och andra psykiatriska störningar på vårdhem. International Psychogeriatrics-Cambridge Journals. Visser et. al, Medial temporallobsatrofi och minnesdysfunktion som prediktorer för demens hos patienter med mild kognitiv funktionsnedsättning. J Neurol. Pp Guo S. Alls.


Florbetaben PET i tidig diagnos av Alzheimers sjukdom: A. Eftersom individer som ingår i dessa demografier normalt kommer att ha mindre resurser som kan användas för att söka behandling, kommer bördan att falla på samhället. Om en effektiv och kostnadseffektiv behandling kan uppsats om demens fann då samhället, liksom de individer som berörs, skulle gynnas mycket, uppsats om demens. orks Citerad Akamine, D. Thomson Gale. Salt Lake City Public Library. Verk som citeras Lin, P. Att förändra vården för personer med demens över hela kontinuiteten Demens kan botas med en blandning av psykoterapi, miljöförändringar och mediciner. Läkemedelsbehandling kan vara problematisk genom glömska, främst om det rekommenderade läkemedlet ska tas ett antal gånger om dagen.


Beteendeproblem beror på irritation eller överstimulering, uppsats om demens. Trevliga aktiviteter, uppsats om demens, som hantverk, spel och musik, kan ge terapeutisk motivation och förbättra humöret. Att förändra miljön kan öka skyddet och trösten samtidigt som det minskar spänningen. Vad är behandlingen för demens? Ofta leder huvudskador till en plötslig hanteringskris. De plötsliga obehagliga förändringarna som följer med en huvudskada orsakar säkert många känslor. Den skadade individens atmosfär får varken vara för tyst eller för förvirrad. Atmosfären måste göras säker genom att ta bort områdesmattor för att minska fall, ta bort fara, ge badkarsstänger och sätta barnlås på skåp eller spisknoppar om så krävs.


Om patienten... Referenser Beteendehantering hos personer med demens. Åtkom den 26 juni Braun, Mark. E; Braun, Ursula, K. december, Beteendestörningar i uppsats om demens hitta orsaken" Geriatrik. Byrnes, uppsats om demens, Glenn. Åtkom den 26 juni Demens vid huvudskada. Åtkoms den 26 juni Alzheimers Society, som bekräftat att femtiofem anställda presenterades vid alla fyra sammanträdena av certifikatutbildningen. Medlemmar som fokuserade på alla fyra sessionerna var likadana som de som inte gjorde det, i ålder, antal år som avslutats i skolan, anställds position och annan individualitet.


Som förutsägbart, de som uppsats om demens mest till hela sin tid på den individuella vårdenheten var mer sannolikt att slutföra alla fyra komponenterna. Men, oförutsägbart, var de som inte hade någon tidigare utbildning mindre benägna att gå till för alla fyra än de som hade någon utbildning. Utbildningsmedlemmar tillfrågades om deras syn på tjugoåtta påståenden relaterade till demens och vård av personer med uppsats om demens, tillsammans med sådana uttalanden som att spendera tid uppsats om demens personer med demens kan vara väldigt trevliga, bra uppsats om demens vård innebär att ta hand om en persons känslomässiga behov såväl som deras fysiska behov, familjemedlemmar kan ge värdefull information...


Bibliografi En utvärdering av demensspecifik utbildning för yrkesverksamma. Att höja ribban: En utvärdering av demensspecifik utbildning för yrkesverksamma. pdf MERCK. Februari html Alzheimersällskapet. Home From Home: En rapport som lyfter fram möjligheter för att förbättra standarden för demensvård i vårdhem, uppsats om demens. Demens Alzheimers sjukdom är en typ av demens, som det finns många typer av. Demens är en term som beskriver ett antal tillstånd som leder till förlust av intellektuell kapacitet men som initialt inträffar med klart medvetande. Det område som oftast drabbas först är minnet; med vissa typer av demens kanske detta inte är fallet, uppsats om demens.


DSM-IV-T diagnostiska kriterier för demens består av minnesförlust och förlust av en annan kognitiv domän. Störningen måste resultera i betydande funktionsnedsättning eller ångest antingen socialt, yrkesmässigt eller något annat område av personens funktion och måste också utgöra en markant förändring från personens tidigare fungerande American Psychiatric Association [APA], Andra vanliga former av demens inkluderar Lewy body demens och demens förknippad med Parkinsons sjukdom, men det finns... Referenser American Psychiatric Association.


Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders- 4:e upplagan- Textrevision. Washington, D. Priser och riskfaktorer för demens och Alzheimers sjukdom: Resultat från EURODEM poolade analyser. Neurology, 52, Miller, B. Demensens beteendeneurologi, uppsats om demens. New York:, uppsats om demens. Demenshatt råkar ut för en familj när en medlem – maken – glider in i den fruktansvärda och mystiska sjukdom som kallas frontotemporal demens? Hur hanterar hans fru sin sjukdom? En artikel i The New York Times gräver djupt ner i livet för en ingenjör i New York vid namn Michael French, som började agera på bisarra, oförklarliga sätt i 50-årsåldern och nu, vid 71, inte längre kan tala, uppsats om demens, skriva, läsa eller gå.


Denna artikel granskar den artikeln och rapporterar om rekommenderade vårdstrategier för patienter med demens. En sällsynt form av demens testar ett löfte om "For Better, for orse" Michael French började bete sig lite konstigt när uppsats om demens var i 50-årsåldern, ungefär tio år innan han fick diagnosen den sällsynta form av demens som noterades i inledningen, enligt hans fru Ruth. Detta var helt ur karaktär eftersom Michael hade sprungit maraton, föreläst på kongresser,... Fungerar Citerad Family Caregiver Alliance. Faktablad: Vårdgivares guide till att förstå demensbeteenden.


Grady, Denise, uppsats om demens. När sjukdom gör en make till en främling. The New York Times. Fallstudie av demens Uppsats om demens En grund för interpersonell praxis Kommunikation är processen att förmedla åsikter och utbyta idéer på ett sätt som förbättrar den interpersonella relationen mellan individer. Det är en färdighet som gör att vi kan dela idéer och lösa de problem som människor möter i sin vardag för att leva meningsfullt. Kommunikation är verbal och icke-verbal och allt som någon gör är en del av kommunikationen och förmedlar ett intryck till en annan part.


Det hjälper till att koppla samman individer och förbättra relationen mellan människor uppsats om demens vilken situation som helst. God samarbetsförmåga gör det lätt för känslor, uppsats om demens, andras tankar och behov att bli kända av andra då de lyssnas på och förstås på bästa sätt. Koprowska, Larry upplever konsekvenserna av dålig kommunikation. Oförmågan att dela information med sin familj eller grannar i tron ​​att de kommer att undvika hans fru är baserad på... Däremot kan vi inte glömma att vården uppsats om demens har också rättigheter.


Enligt lagen om lika möjligheter för vårdgivare ska vårdgivare ha tillgång till utbildning, arbete och fritidsmöjligheter precis som alla andra arbetstagare har rätt att. Lagen kräver att arbetsgivare tillhandahåller arbetsbedömningar erbjuds vårdgivare, att de beaktar vårdgivares behov när det gäller fritid, utbildning, träning och arbete. Alla bryr sig inte uppsats om demens kommer att vilja utöva alla ovanstående alternativ. Utövare som genomför bedömningar med vårdgivaren bör dock kunna skylta dem till andra relevanta myndigheter.


uk Se IR ME R joniseringsstrålningsföreskrifter Vårdgivare, särskilt boende- och heltidsvårdare, uppsats om demens mycket ofta utsätts för samma miljöförhållanden. Dessa kan inkludera röntgen och annan utrustning som avger farlig strålning i både medicinsk och dental miljö, samt radioaktivt avfall. Direktivet om medicinska exponeringar kräver att all medicinsk exponering för joniserande strålning måste motiveras innan exponeringen görs, uppsats om demens. Detta direktiv hänvisar till två nivåer av motivering; 1 motivering. Demens en oundviklig del av åldrandeprocessen? Demens är en kronisk och vanligtvis progressiv försämring av mentala och intellektuella förmågor uppsats om demens på grund av förändringar i hjärnan såsom utbredd förlust av nervceller och krympning av hjärnvävnad.


Eftersom demens är vanligast hos äldre anses den ofta felaktigt vara en del uppsats om demens den normala åldrandeprocessen.





av möss och män inställning essä



Den kliniska bilden vid demens är mycket lik delirium, förutom förloppet. Delirium är en akut övergående störning. Däremot är demens en långvarig progressiv sjukdom med undantag för de reversibla demenssjukdomarna. AD kan variera allt från 1. AD delas vanligtvis in i tre stadier mild, måttlig och svår. Under dessa stadier observeras en specifik sekvens av kognitiv försämring Lezak. Det milda stadiet börjar med minne, uppmärksamhet, hastighetsberoende aktiviteter och abstrakt resonemangsdysfunktion. Även lätta språkstörningar börjar dyka upp. I det måttliga skedet blir språkbrister som afasi och apraxi framträdande. Dysfluency, parafasier och bisarra ordkombinationer är vanliga talfel på mellanstadiet. I det svåra stadiet reduceras patienten gradvis till ett vegetativt tillstånd.


Autism och demens Beskrivning av autismspektrumstörning och demensbeteendekriterier för autism och demens Förekomsten äter och orsaker Behandlingsalternativ baserade på teoretiska modeller Beskrivning av autismspektrumstörning och demens Autismspektrumstörning är en neuroutvecklingsstörning som i huvudsak har en hjärndysfunktion. potentialen att påverka känslor, inlärningsförmåga och minne som gradvis kommer fram när en individ växer upp. Detta är allmänt uppenbart hos barn och ibland, om det inte upptäcks och obehandlat, kan det också visa sig hos vuxna. Autismspektrumstörning kan inkludera hjärndysfunktioner på grund av fetal alkoholspektrumstörning, Downs syndrom och intellektuell utvecklingsstörning. org, Roten till autism verkar ligga i den mycket tidiga hjärnans utveckling.


Eftersom det är ett hjärnans utvecklingstillstånd som blir framträdande när en individ kontinuerligt växer... Referenser Barnham, K. Metal chaperones: Ett holistiskt tillvägagångssätt för behandling av Alzheimers sjukdom. Fakta om ASD. html Corcoran, M. Neurokognitiv störning NCD. Corrada, M. Annals Of Neurology, 67 1 , Demens är ett problem för den äldre befolkningen eftersom den är så utbredd och fortfarande något dåligt förstådd. Som Jayadev et al. I genomsnitt 25 miljoner äldre människor lider av någon form av demens i utvecklade länder – och det antalet är dubbelt i utvecklingsländer Livingston et al. Det bästa som vårdgivare kan hoppas på i denna situation är att behandla det genom att använda förebyggande vårdinterventioner,...


Identifiera skillnader mellan MCU, demens och Alzheimers 1. Ämne · Skillnader bland MCU, demens och Alzheimers 2. Information om medicinska tillstånd du behandlar Demens: Demens är ett syndrom som kännetecknas av försämrade kognitiva förmågor, minnesförlust och nedsatt tankeförmåga. Demensrelaterade symtom påverkar offrets dagliga aktiviteter. Alzheimers, ett tillstånd som får hjärnceller att degenerera, är den främsta orsaken till demens. En långsam minskning av minnet förstör tankeförmågan, och det leder till ett stört vardagsliv. Oförmåga att leva ett självständigt liv påverkar relationerna, och som ett resultat känner sig offren försummade av nära familjemedlemmar eller vänner.


Demens kan också uppstå på grund av andra sjukdomar som sköldkörteln eller brist på viktiga vitaminer i kroppen, men det som är bra är att denna typ av tillstånd kan vändas AA, Demens kan visa olika tecken, men vanliga är: Patienter Att vara glömsk, förlora spår av... Referenser AA. Vad är demens. Varför kontrolleras? Normalt åldrande vs. Demens: En NICE-SCIE-riktlinje om att stödja personer med demens och deras vårdare inom hälso- och sjukvård. Leicester: British Psychological Society. Burns, B. html Harada, C. Normalt kognitivt åldrande. Clin Geriatr Med. Larson, E. Annu Rev Folkhälsa. Liao, Y. Funktionen av den mitokondriella kalciumuniportern vid neurodegenerativa störningar. Int J Mol Sci, samhällen med ett stort antal äldre som U.


fokuserar i allt högre grad sina ansträngningar på att förbättra livsstandarden för dessa människor baserat på de typer av tjänster som ges till dem. Välbefinnandet för dem på palliativ vård och hospice är lika viktigt som välbefinnandet för familjemedlemmarna till dessa patienter. Även om många hälsoproblem uppstår under de äldre åren av alla patienter, ägnas det mycket uppmärksamhet åt kognitiva och humörproblem i denna åldersgrupp. De störningar och sjukdomar som är relevanta för denna population inkluderar bland annat depression, demens, mild kognitiv funktionsnedsättning MCI ….


Referenser American Psycholgical Association APA Ethical Principles of Psychologists and Code of Conduct. American Psychologists Association. Abby C. Fysisk aktivitet för en åldrande befolkning. Public Health Reviews, Vol. pdf Aklin, W. Mot att förstå etniska och kulturella faktorer i intervjuprocessen. Psykoterapi: teori, forskning, praktik, utbildning, 43 1 , sjukvårdens leveransstruktur Alzheimers sjukdom är en progressiv hjärnsjukdom och den vanligaste orsaken till demens.


I dag lider mer än fem miljoner människor som bor i Amerika av Alzheimers sjukdom. Det är den 6:e framträdande dödsorsaken i USA och är den 5:e dödsorsaksfaktorn för individer äldre än 65 år gamla. Det uppskattas att antalet individer som lider av denna sjukdom till och med kan tredubblas i mitten av århundradet med detta antal som förväntas stiga till en miljon för U.S.A. Illinois Department of Public Health, trots att många av staterna i Amerika var uppslukade och fundersamma med budgetfrågor under de senaste fyra åren, har statliga beslutsfattare fortsatt att utveckla och erbjuda förfining av reglerna om stödboende eller hemvård för Alzheimers och….


Referenser Illinois Department of Public Health. Alzheimers sjukdom Illinois State Plan Rapport och rekommendationer. delstaten Illinois. pdf Polzer, Assisted Living State Regulatory Review. Nationellt centrum för hemtjänst. Med hjälp av ovanstående resultat som forskare inom området nått har speltillverkningsföretag utvecklat och släppt flera typer av spel som syftar till hjärnträning, till exempel Brain Age, Brain Challenge och Big Brain Academy. Bland de förväntade fördelarna med sådana spel är förbättrade kognitiva funktioner, till exempel återkallelse, bearbetningstakt, exekutiv funktion och koncentration, ofta indikerat med termen "överföringseffekt".


Detta forskningsprojekt syftar specifikt till att undersöka... Mentalterapi med icke-intensiva videospel och hur det påverkar hjärnans hälsa bland den åldrade befolkningen som visar tidiga symtom på demens. Försämring av kognitiva förmågor och hjärnvävnad på grund av ålder kan ha flera negativa effekter på mentala system och kan till och med leda till demens. Således försöker forskare upptäcka metoder som kan hjälpa till att hålla hjärnans funktion, oberoende, hälsa och kognition hos äldre människor i sin bästa form.


Vanligtvis, med åldern, skrumpnar den vita och gråa substansen i hjärnan med denna verkan som ses mer i dess prefrontala cortex än andra regioner. Andra påverkade hjärndelar är lillhjärnan, den prefrontala cortex på sidan samt den centrala temporallobsstrukturen som inkluderar hippocampus. Trots detta upplever inte den occipitala cortexen och entorhinal någon form av krympning Ballesteros et al. Vanliga symtom på denna krympning inkluderar minskad minnesstyrka, lägre mental bearbetning... Miljöinsatser för patienter med demens Demens är en neurokognitiv störning som har behandlats på olika sätt genom hela historien. Den moderna eran har föreslagit farmakologiska ingrepp i det förflutna, men dessa har visat sig vara farliga och förnedrande för den livskvalitet som demenspatienter och deras nära och kära föredrar.


Av denna anledning har miljöinsatser vuxit fram som en alternativ metod för att behandla äldre demenspatienter. Denna interventionsmetod består av att förändra miljön som patienten lever i genom att tillgodose patientens behov med tydligt identifierbara vägar, öppna utrymmen för kommunikation, naturalistiska miljöer, adekvat stimuli och privata rum för tystnad. Denna artikel diskuterar de grundläggande principerna för miljöinsatser för patienter med demens och inkluderar en motivering för detta tillvägagångssätt som ett lämpligt alternativ till rådande psykoaktiva droginterventioner. Den innehåller också en diskussion om störningens historiska sammanhang, dess nuvarande beskrivning enligt... Referenser Myndigheten för sjukvårdens forskning och kvalitet.


Icke-farmakologiska interventioner för agitation och aggression vid demens. Ett demensvänligt samhälle. Långtidsvård för personer med demenssjukdom:. Bland de viktigaste aspekterna av hälsofrämjande plan kommer att vara fördelarna förknippade med en vårdchef, som kan se till att alla sex kärnelementen i CCM implementeras fullt ut. Om detta uppnås bör det finnas en betydande minskning av hälsoskillnaderna för patientens och vårdgivarnas resultat över generationer. eferences AHQ. National Healthcare Disparities eport, ockville, MD: Agency for Healthcare esearch and Quality.


hämtad 16 apr. Braveman, P. Skillnader i hälsa och jämlikhet i hälsa: Frågan är rättvisa. American Journal of Public Health, Suppl. Brodaty, H. Anhörigvårdare till personer med demenssjukdom. Dialogues in Clinical Neuroscience, 11, Castro, A. Effekterna av kulturell kompetens hos sjuksköterskor på Latina patienttillfredsställelse. Journal of the American Academy of Nurse... Referenser AHRQ. National Healthcare Disparities Report, Rockville, MD: Agency for Healthcare Research and Quality. Hämtad 16 apr. Journal of the American Academy of Nurse Practitioners, 21 5 , Blogg -- APN Quality Improvement Project Blog: Provider-Associated Barriers to Hospice eferrals Processen med att skriva kvalitetsförbättringsprojektet för att förbättra hospice remisser för patienter som lider av demensvård i slutstadiet var mycket lärorikt.


genom att läsa den relevanta litteraturen visade det sig vilka forskningsfrågor inom demensvården som anses viktiga av forskare och vårdpersonal och vilka frågor som ännu inte har ställts. Förutom att hjälpa till att skissera lämpliga mål för kvalitetsförbättringsprojektet avslöjade denna uppgift att demensvård i slutskede är ett relativt understuderat medicinområde. Genom att skriva litteraturöversikten avslöjades också en lista med rekommendationer om bästa praxis för palliativ vård, i relation till demens, som tidigare var okänd för mig. Sammantaget hjälpte skrivandet av kvalitetsförbättringsprojektet mig att samla in rekommendationer om bästa praxis författade av experter på demensvård och förstå läget för forskningen inom palliativ vård för patienter som lider av demens i slutskedet.


Detta i sin tur ökade min kompetens... Referenser Mitchell, S. Advanced Dementia Prognostic Tool: Ett riskpoäng för att uppskatta överlevnad hos boende på äldreboende med avancerad demens. Journal of Pain and Symptom Management, 40 5 , Doi: Snyder, S. Läkarens kunskap, attityd och erfarenhet av förhandsplanering, palliativ vård och hospice: Resultat av en primärvårdsundersökning. Huntley, J. Gör kognitiva insatser förbättra den allmänna kognitionen vid demens? En metaanalys och metaregression. BMJ Open, 5 4, e Innehållssammanfattning: Den här artikeln rapporterar att det finns tre huvudsakliga tillvägagångssätt för användningen av kognitiva interventioner för personer med demens: kognitiv träning CT , kognitiv stimulering CS och kognitiv rehabilitering; dock har studierna som rapporterar resultaten av dessa interventioner varit blandade sid.


Forskarna försökte använda metaanalytiska procedurer för att utvärdera effektiviteten av CT och CS för demens som använde aktiva och icke-aktiva kontrollgrupper, för att undersöka deras effekter på vanliga resultatmått i forskningen. Forskarna gjorde en omfattande sökning av onlinelitteraturdatabaser och försöksregister med hjälp av strikta... Savages I filmen The Savages Jenkins, två syskon Jon och Wendy Savage, är parallellen till Peter Pan-karaktärerna med samma förnamn inte gömd för att ta hand om sin åldrande pappa som har demens. Fadern Lenny Savage är patriark till den främmande familjen Savage. Lenny bodde i Arizona med sin flickvän, som vi misstänker också har demens, men hon går plötsligt bort när filmen börjar.


Lenny har inte haft något samband med sina barn som båda bor långt borta på östkusten Jon i Buffalo; Wendy i New York. Deras mamma är ute ur bilden efter att ha lämnat sin pappa flera år tidigare och ingen vet var hon är. Barnen, utlämnade åt sig själva, har vuxit till isolerade, förträngda, känslomässigt hämmade, självupptagna vuxna vildar. Filmen handlar mer om systerns och broderns kamp för att växa... American Psychiatric Association. Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska störningar-IV-Textrevision. Washington, DC: Författare. de Boer, M. Lider av demens - patientens perspektiv: En genomgång av litteraturen. International Psychogeriatrics, 19 6 , Jenkins, T.


Producent The Savages [Film]. USA, This In That Studios. Alzheimers vuxendaghem för patienter med Alzheimers sjukdom Hinder för användning av daghem: Fortinsky, Richard H. Demensvårdskonsultation för familjevårdare: samarbetsmodell som länkar ett kapitel om Alzheimers förening med primärvårdsläkare. Studien av Fortinsky et al. Syftet med forskningen är att utvärdera strategier som kan förbättra familjevårdarnas vilja att arbeta med dessa samhällstjänster. I ett samråd med 84 familjevårdare, syftar studien till att fastställa vilka strategier som kan öka förtroendet för kapaciteten hos sådana tjänster. Dessutom syftar studien till att utvärdera de primära vårdgivarnas svar på resultaten av denna typ av intervention.


Ett tredje mål med studien skulle vara att fastställa hur framgångsrikt... Cantegreil-Kallen, Inge, Turbelin, Clement, Angel, Pierre, Flahault, Aantoine och Rigaud, Anne-Sophie. Demenshantering i Frankrike: Hälsovård och stödtjänster i samhället. Demens, 5 3 , Eftersom studien av samhällsbaserade Alzheimers stödtjänster i Frankrike ger större insikt i de hinder som förhindrar optimering av vården. Enligt studien av Cantegreil-Kallen et al. Även om denna federala tillsyn ger regelöverensstämmelse och kvalitetskontroll, kan den också hindra största möjliga effektivitet av samhällsbaserade tjänstekontexter.


Orsaker till underanvändning var bland annat bristande tillgänglighet och vårdares ovilja att genomgå psykoterapi. Brist på integrerade samhällsvårdstjänster, otillräcklig information om tjänster, bristande samarbete mellan vårdpersonal och den frekventa frånvaron av en pålitlig vårdare ansågs vara de viktigaste hindren för effektivt stöd till personer med demens inom primärvården. Myras fall är bara ett exempel av många som en psykisk sjuksköterska möter på ett vanligt schema. Omvårdnad är bäst utövad när den följer intentionerna från dess grundare Florence Nightingale som uppmanade till att omvårdnad borde vara en praktik som bokstavligen borde försörja och ta hand om patienten.


Omvårdnad ska med andra ord vara rent patientcentrerad. Denna omvårdnad sträcker sig till alla aspekter, inte bara till sjukdomen så att man behandlar patienten på ett holistiskt sätt, med hänsyn till alla komponenter hos patienten som familjen, hans eller hennes sociala behov, hobbyer, önskningar, andliga böjelser och så vidare. När den görs på det här sättet sträcker sig omvårdnad från en automatisk robotprocedur till något som kan motivera sjuksköterskan och lyfta patienten Watson. En effektiv sjuksköterska kommer att sträva efter att göra sitt bästa inom... Källor Sansoni, J et al. Hayslip, B et al. Educational Gerontology, , Broe, K et al. Långtidsinställningar Personens hälsa börjar vanligtvis sjunka för varje dag som går efter 65 års ålder och eftersom fru. Smith är 82 år gammal, hon lider också av vissa problem.


Hon är i mitten av demensstadiet på grund av vilken hon lider av nyligen nedsatt minne, högt blodtryck och mental förvirring. På grund av demenssjukdom har hon redan varit i problem flera gånger. Som, en gång lämnade hon pannan över spisen och också ramlat ett antal gånger på grund av synkope. Dessutom glömmer hon att ta sina mediciner i tid. Så hon behöver en bevakad som tar hand om hennes medicinering, kost och träning och får inte lämnas ensam eller obevakad hemma. I en hög ålder är en person i behov av sällskap mer än någon medicin. Hälsosam rutin och lycka är den bästa behandlingen för olika sjukdomar. Emellertid har Mrs. Smith bor ensam hemma under... Bibliografi AHRQ. Att välja långtidsvård. htm Brodaty, H. Patient Management, augusti, Better Health Channel. Demens – Supporttjänster finns tillgängliga.


En handlingsplan för demenssjukdom. Dublin 2: National Council on Aging and Older People. Ansökningsprocessförbättringsmodeller Organisationer System Ett initiativ för förbättring av klinisk praxis Strategin för att behandla patienter med demens måste vara beroende av en grundlig neurologisk, psykiatrisk och allmän terapeutisk bedömning av karaktären och orsakerna till de kognitiva bakslagen och relaterade icke-kognitiva symtom, i ett starkt samarbete med patienten och familjen. Det är avgörande att särskilja och behandla allmänna medicinska tillstånd, i synnerhet delirium, som kan vara ansvariga för eller bidra till demenssymptom Ferrara, För närvarande anammar organisationen utvärderingsstrategin Progressing.


Detta tillvägagångssätt fokuserar på att införliva tillfällig övervakning av framstegen och utvecklingen av kognitiv och icke-kognitiv psykiatri och hur de svarar på intervention. Med slutmålet att ge snabb medicinering, förbättra patientsäkerheten och ge praktiska råd till patienten och familjen, är det vanligtvis grundläggande att se patienter i rutinmässig uppföljning med jämna mellanrum. Täta patientbesök som en gång... Referenser Baur, C. Att uppmana nationen att agera: Implementera den nationella handlingsplanen för att förbättra hälsokunskapen. Nursing Outlook, 59 2 , Ferrara, L. Integrering av evidensbaserad praktik med utbildningsteori i klinisk praktik för sjuksköterskor: Överbrygga gapet mellan teori och praktik.


Grant, B. En utvärdering av omvårdnadsmiljön och framgångsrik förändringsledning med hjälp av den nya generationens magnetmodell. Journal of Nursing Management, 18 3 , x Lavoie-Tremblay, M. Implementering av diagnosrelaterade psykiska problem: Inverkan på vårdgivare. Sjukvårdschef, 30 1 , 30 1 : 50 ref. Programbudget och kostnadsanalys Radbudget för ett demensvårdsutbildningsprogram Florida kräver nu att all direktvårdspersonal som arbetar med demenspatienter får specialiserad utbildning. De kursplaner som erbjuds måste granskas av Training Academy vid University of South Floridas Policy Exchange Center on Aging, annars kommer stödboende, vårdhem, vuxendaghem och hospices inte att kunna ta emot patienter med demens i sina anläggningar.


För att uppfylla dessa lagstadgade krav och förbättra patientvården kommer ett fortbildningsprogram i demensvård att inledas för en hospiceanläggning i Florida. Hospice House i Cape Coral, Florida har 36 bäddar för patienter med terminala sjukdomar. Antalet patienter tenderar... Hospice Center. Hämtad 13 mar. Goyder, Judith, Orrell, Martin, Wenborn, Jennifer och Spector, Aimee. Personalutbildning med STAR: En pilotstudie i brittiska vårdhem. International Psychogeriatrics, publicerad online före tryckning, sid. Hobday, John, V. Genomförbarhet av internetutbildning för vårdpersonal till invånare med demens: CARES®-programmet. Journal of Gerontology Nursing, 36, Hyer, Kathryn, Molinari, Victor, Kaplan, Mary och Jones, Sharmalee. Credentialing demensutbildning: Florida-upplevelsen.


International Psychogeriatrics, 22, Difficult Patients Att lindra demensproblem Att tillhandahålla adekvat vård för en individ som lider av demens innebär många svårigheter för sjuksköterskor. Patienter med demens har ofta försvagande tillstånd som Alzheimers eller liknande neurologiska sjukdomar som är progressiva, vilket gör det utmanande för dem att komma ihåg, tänka klart, kommunicera effektivt eller slutföra dagliga aktiviteter. Dessutom kan demens orsaka snabba variationer i humör eller till och med ändra personlighet och beteende.


Med det enorma antalet äldre i samhället krävs fler och fler sjuksköterskor för att ta hand om patienter med progressiv demens. Det är absolut nödvändigt att en diagnos ställs tidigt under den kognitiva försämringen och att patienten övervakas noggrant för samexisterande sjukdomar. Sjuksköterskor har en central roll i bedömning och handläggning av individer med progressiv demens. Denna uppsats ger några evidensbaserade praktiska strategier för att hantera beteendeproblem och kommunikationssvårigheter som ofta stöter på i denna population. Referenslista Aud, M. Och Schwarz, B. Effektiviteten av vårdenheter för social modell för demens. International Nursing Research Congress Care, N. Undervisa och lära. Vinterupplaga.


Fletcher, S. Och Zimmerman, S. Alzheimers vård. Goodman, C. Organisationskulturen för vårdpersonal som tillhandahåller långvarig demensvård är relaterad till vårdens kvalitet. Evidensbaserad omvårdnad. Enligt Kane och Houston-Vega är Alzheimers sjukdom den vanligaste formen av demens och visar sig som "en smygande minnesstörning, med andra möjliga symtom inklusive afasi, apraxi, agnosi och störningar i den verkställande funktionen". I ett mycket mångkulturellt samhälle som kännetecknar Storbritannien idag, identifiera alla relevanta kulturella faktorer som måste beaktas när man formulerar promenadregimer som föreslås här.


Till exempel rapporterar Kane och hans kollegor, "Det finns olika epidemiologiska frekvenser för demens bland de olika etnokulturella grupperna. Dessutom finns det olika värderingar, övertygelser, beteenden, attityder, copingstrategier och behov relaterade till Alzheimers sjukdom och andra typer av demens. Detta bevisas av en växande mängd litteratur som beskriver effekten av psykiska hälsoproblem, såsom demens, på olika etnokulturella grupper.". Utöver utmaningarna med att tillhandahålla en kostnadseffektiv, samhällsbaserad promenadregim är svårigheten involverad i...


Referenser College of Occupational Therapists Code of Ethics and Professional Conduct. Högskolan för arbetsterapeuter. Ebersole, P. Mot hälsosamt åldrande: Mänskliga behov och omvårdnadssvar. Louis, MO: Mosby. Evans, S. Samtal genom åren: En handbok i dynamisk psykoterapi med äldre vuxna. New York: Brunner-Routledge. Hill, R. Äldreboendevård. Mahwah, NJ: Lawrence Erlbaum Associates. De etablerade dock en trend som tydde på ökat socialt beteende och minskad agitation när hundar var i sällskap med de tillfrågade.


Denna förbättring av socialt beteende var inte relaterad till svårighetsgraden av de tillfrågade demenssjukdomarna. Sex av de nio studierna utfördes i USA. De beteendemässiga och psykologiska symtomen på denna åkomma orsakar inte bara de drabbade individerna mycket smärta utan utsätter dem också för risk för fysisk skada Perkins et al. Djurassisterad terapi, å andra sidan, har visat positiva effekter jämfört med prosocialt beteende och... Djurassisterad terapi och aktiviteter vid Alzheimers sjukdom. Kapitel En studie om etablering och utvärdering av vuxendaghem. Iecovich, E. Och Biderman, A.


Närvaro i vuxendaghem för kognitivt intakta äldre personer: orsaker till användning och icke-användning. Journal of Applied Gerontology:. Vad som är värt att notera här är det faktum att beteendestörningar, som sträcker sig i svårighetsgrad från upprepade förhör till fysiskt våld, är vanliga National Institute of Mental Health. Det är oklart om Alzheimers sjukdom representerar en enda enhet eller flera varianter. Vissa experter tror att det finns distinkta undertyper av Alzheimers sjukdom, såsom Lewy kroppssjukdom där tecknen på Parkinsons sjukdom, synhallucinationer eller förändringar i vakenhet eller uppmärksamhet, eller alla dessa symtom, är iögonfallande och frontotemporal demens där disinhibition, oredlighet eller apati, eller alla dessa tecken, är framträdande.


De väletablerade riskfaktorerna för Alzheimers sjukdom är ålder, en familjehistoria av sjukdomen och Downs syndrom National Institute of Mental Health, förvirring om Alzheimers sjukdom och behovet av alternativa åtgärder. Det har gjorts många studier i relation till Alzheimers sjukdom. Samtidigt finns det ett antal rapporter... Kongress, Office of Technology Assessment. Sammanfattning, förvirrade sinnen, belastade familjer: Hitta hjälp för personer med Alzheimers och andra demenssjukdomar, OTA-BA, Washington, DC: Supt. Av Docs. Vickrey, Peg Grey-. Framsteg inom Alzheimers sjukdom. Omvårdnad: Springhouse Corporation, Whitehouse PJ. Uppkomsten av Alzheimers sjukdom. Neurology ;48 5 Suppl 7 :S Det verkar alltså som att en majoritet av hamstrare har någon form av psykisk eller psykiatrisk problem.


De demenspatienter som hamstrade mat behandlades ibland framgångsrikt med läkemedlet fluvoxamin 15 Phenyopropanoloamine Hwang et al. En majoritet av de äldre hamstrarna var kvinnor, medan demenspatienter inte visade något specifikt mönster. En annan studie studerade samma problem med hamstring hos äldre och fann några liknande resultat. Studien följde 62 fall som hittats genom sociala och serviceorganisationer, där medlemmarna var 65 år eller äldre. Handläggare intervjuades om sina äldre klienter och... Referenser Hwang, Jen-Ping, Tsai, Shih-Jen, Yang, Chen-Hong, Liu, King-Ming och Limg, Jiing-Feng. Hamstringsbeteende vid demens: En preliminär rapport.


American Journal of Geriatric Psychiatry, Fall, vol. Lovett, R. Ledtrådar till tvångsmässigt samlande: Separera värdelöst skräp från värdefulla föremål. Psychology Today, 37, Steketee, G. Hamstring av äldre. Hälsa och socialt arbete, 26 3 , Tryba, L. Trash Menagerie: The Disturbing World of Animal Hoarders. Psychology Today, 35, Som väntat indikerade NIHSS-resultaten mild stroke, medan FIM-poängen antydde måttliga motoriska underskott. En jämförelse av de demografiska variablerna för de patienter som uppfyllde inklusionskriterierna med de som inte gjorde det, visade inga signifikanta skillnader förutom vad gäller strokesvårighet, lateralitet och nedsatt förståelse.


Resultaten av de kognitiva utvärderingarna MMSE vs. Bedömning av kognitiv funktion. i: Evidensbaserade geriatriska omvårdnadsprotokoll för bästa praxis. Hämtad 3 apr. Alzheimerföreningen. Lätt kognitiv funktionsnedsättning. Aslam, S. Matcha forskningsdesign med kliniska forskningsfrågor. Indian Journal of Sexually Transmitted Diseases, 33 1 , Community Dementia Care and the Chronic Care Model nd-Stage Dementia valuation Proposal Health Promotion Plan for Community nd-Stage Dementia Care: The Chronic Care Model Health Promotion Plan for Community nd-Stage Dementia Care: Den kroniska vårdmodellen. I uppskattningsvis 5. Även om U. De flesta av dessa patienter skulle föredra att dö hemma, inte bara på grund av bekvämlighetsproblem, utan på grund av den högre kvaliteten på vården som tenderar att tillhandahållas av informella och betalda vårdgivare i denna granskade miljö...


Eloniemi-Sulkava och kollegor utvärderade patienter vid baslinjen med hjälp av Barthel Index och Neuropsychiatric Inventory NPI, se Appendix. och NPI Cummings et al. I fall av allvarlig kognitiv funktionsnedsättning kan slutförandet av QUAL-E bero på familjevårdare. FCQOL kommer att utvärderas med Zarit Burden Scale Regional Geriatric Program Central, se Appendix. Interventionens framgång, som den uppfattas av familjevårdare och vårdgivare, kommer att bedömas med hjälp av frågeformulär som utvecklats av Morita och kollegor. Målet med dessa frågeformulär kommer att vara att utvärdera hur effektiv den palliativa interventionen i samhället var för att förbättra kunskapen och färdigheterna inom palliativ vård , öka tillgången till specialiserade tjänster, samordna vårdtjänster och öka antalet dödsfall i hemmet.


Denna utvärdering kommer att utföras efter patientens död eller slutet av studieperioden, beroende på vad som inträffar först. Giltigheten och tillförlitligheten av frågeformulären utvecklade av Morita et al. Diskussion En genomgång av insatser utformade för att förbättra kvaliteten på den palliativa vården i samhället har avslöjat blandade resultat, men trenden går i önskad riktning mot att minska antalet patienter som dör på sjukhusavdelningar, intensivvårdsavdelningar och hospice. CCM har väckt intresse från forskare som är intresserade av att förbättra palliativa vårdresultat för både patienter, familjevårdare och vårdgivare, och har börjat studera effektiviteten och kvaliteten på interventioner, inklusive CCM. Detta förslag ger en motivering för att implementera CCM för patienter med demens i slutstadiet som bor hemma och beskriver en utvärderingsstrategi som kan implementeras för att fastställa effektiviteten, effektiviteten och kvaliteten på den vård som tillhandahålls.


I motsats till många andra studier sätter dock detta förslag lika värde på erfarenheterna från både patienter, familjevårdare och vårdgivare, förutom de vanligare utfallsmåtten för BPSD och institutionella inläggningar. Metoderna för datainsamling kommer att involvera granskning av patientjournaler och flera utformade instrument. Vad är fördelen med en "patch"? Uppenbarligen orsakar läkemedlet rivastigmin gastrointestinala biverkningar, men plåstret tillåter endast en liten mängd att stadigt absorberas i blodomloppet och skapar därmed färre negativa reaktioner på läkemedlet.


Novartis-webbplatsen hävdar ett plåster över ett piller genom att säga "I genomsnitt tar en äldre amerikan 5 receptbelagda läkemedel. Dessa läkemedel kan behöva tas vid olika tidpunkter och att hantera dem alla kan verka överväldigande" Novartis, paragraf. I det här fallet eliminerar ett plåster att behöva komma ihåg flera doser varje dag av en av medicinerna. Vad är "måttlig" demens? Vad är demens? Demens påverkar hjärnans funktion. Det finns inget känt botemedel mot demens. Det hänvisar till flera sjukdomar Alzheimers sjukdom, Lewy eller DLB som involverar beteende-, minnes-, kommunikations- och inlärningsproblem. Det finns andra tillstånd i hjärnan som skadar nerver eller blod... Referenser Activa. Symtom på Parkinsons sjukdom. Activa Deep Brain Stimulation. Mediciner och behandling. Holding Statement.


National Institute for Clinical Excellence. Slutlig bedömning: Donepezil, rivastigmin, galantamingranskning och memantin för behandling av Alzheimers sjukdom. Centrumdirektör Rapport för vägledningschef. Kognitiva aspekter av åldrandeprocessen Syftet med detta arbete är att definiera kognition och att förklara effekterna av åldrande på hjärnan i relation till minne, uppmärksamhet, metakognition, effekter på språkbruk och effekterna av åldrande på den exekutiva funktionen och slutligen kognitiv funktion. i mycket hög ålder. Detta kommer att inkludera primära kognitiva sjukdomar som finns hos åldrande vuxna som demens och Alzheimers.


Medicinsk vetenskap fortsätter att upptäcka mer om åldrande för varje år som går. Kognitiva effekter av åldrande är ett element som den åldrande individen måste möta, liksom något som familj och vänner till individen kommer att klara av någon gång. Kognition definieras som "den mentala processen att veta, tänka, lära och döma. Finns det något speciellt med källminnets åldrande? Psykol åldrande. PMID: [PubMed - pågår]. Fallstudie för vård Bild 1 Fotnoter Det har skett enorma förändringar på grund av införandet av olika kulturella element i vårdens kontinuum.


Förut, när människor lades in på hemtjänst eller sjukhusmiljö, fanns det mycket lite kulturella element utanför majoritetskulturen som hade sponsrat anläggningen. Till exempel, om en anläggning var förknippad med någon sorts kyrka eller tempel, fanns det element av den religionen närvarande, men det fanns få alternativ för medlemmar av andra kulturer eller religioner. Men idag finns det nu ett mycket bredare utbud av kulturella element tillgängliga i stödboende och sjukhusanläggningar. Assisterade boendeprogram regleras på statlig nivå.


Som sådan har olika stater olika typer av program och policyer som påverkar i vilken grad kulturella särdrag inkluderas eller exkluderas inom olika stödboende. Vissa program uppmuntrar kulturella inslag hos patienter... Referenser ALFA - Assisted Living Federation of America. Assisted Living Regler och licensiering. asp Medicare Payment Advisory Commission. Rapportera till kongressen: Medicare Payment Policy. pdf National Caregivers Library. Independent Living Faciliteter. org Nästa steg i vården. Minska stressen av sjukhusvistelse för patienter med demens och deras familjevårdare: En guide.


Familjevårdsalliansen. När det är möjligt bör den anhöriga informeras om existensen och orsaken till förvirringstillståndet. Detta är särskilt fallet när relationer uppmanas att vara involverade i vården av den störda patienten. De anhöriga bör sedan informeras om varför och hur deras engagemang är fördelaktigt och hur de praktiskt kan hjälpa sjuksköterskor att lugna den upprörda individen. När det gäller vandrande och upprörda patienter måste de övervakas noggrant och noggrant för att säkerställa att de inte vandrar utanför gränserna för de omskrivna domänerna. Övertalning och distraktion föredras framför begränsningar eller sedering och patientens anhöriga kan vara involverade i att hjälpa sjuksköterskan att hantera den upprörda patienten.


Orsakerna till agitation bör spåras och ses till. Dessa kan inkludera behov av att lindra sig själv, hunger eller törst. Förvirrat tal kan också vara ett tecken på... Tyngdpunkten ligger på normala vardagliga aktiviteter för boende. Enligt författarna har dock lite forskning utförts för att undersöka den faktiska effekten av sådana aktiviteter och miljöer på invånarna. Antagandet är att sådana miljöer har bättre effekt än traditionella institutioner, men det finns lite empirisk forskning som stöder detta. Följaktligen har Verbeek et al. Intressant nog fann de ingen signifikant skillnad mellan livskvaliteten för invånare i traditionella institutionella miljöer och de i småskaliga boenden.


Dessutom fanns det inte heller någon signifikant skillnad i arbetstillfredsställelsenivåer för vårdpersonal mellan båda typerna av institutioner. En annan viktig aspekt, nämligen neuropsykiatriska symtom och agitation var också signifikant lika för båda institutionstyperna. Enligt författarna fann man en skillnad i nöjdhetsnivån för... Referenser Gaugler, J. Familjens engagemang i långtidsvård i bostäder: en sammanfattning och kritisk granskning. Åldrande och psykisk hälsa, Iss. Risker för depression hos äldre patienter i primärvården: potentiella mål för förebyggande insatser. American Journal of Psychiatry.


Hemtjänst och kontantöverföringar. Effekter på avvägningen mellan äldreomsorg och kvinnlig sysselsättning. pdf Verbeek, H. Demensvård omarbetad: effekter av småskaliga boenden på boende, deras familjevårdare och personal. American Medical Directors Association. Hälsofrämjande program för Alzheimers patienter Syftet med denna studie är att konstruera ett hälsofrämjande program för Alzheimers patienter. Alzheimers sjukdom AD är "en form av demens som stör en persons intellektuella och sociala funktion. Resultaten i denna studie visar att de primära komponenterna som krävs för det hälsofrämjande programmet för individen med Alzheimers sjukdom är: 1 näring; 2 fysisk aktivitet; 3 mental aktivitet; och 4 social aktivitet och deltagande. Hälsofrämjande program för Alzheimerpatienter Introduktion Syftet med denna studie...


Bibliografi Anta en hjärnhälsosam kost Alzheimers Association. asp Berkman, LF Sociala relationers roll i hälsofrämjande. Psykosomatisk medicin. kort Gillett-Guyonnet, Sophie, et al. American Journal of Clinical Nutrition. full växande starkare -- Styrketräning för äldre vuxna Centers for Disease Control and Prevention. Anomisk afasi är även känd som nominell afasi, dysnomi och minneslös afasi och hänvisar till en störning som skapar svårigheter att komma ihåg namn eller ord. Denna hjärnstörning anses vara en brist på uttrycksfullt språk som gör det svårt för en individ att komma ihåg namn eller ord. Dessutom upplever patienter som lider av anomisk afasi svårigheter med att återkalla siffror.


I vissa fall producerar patienter som lider av anomisk afasi jargongord eller andra ord när de försöker återkalla eller uttrycka vissa ord, namn eller siffror. Fält som mänsklig interaktion är för oförutsägbara för att kunna manipuleras i laboratoriemiljöer. Mänskligt beteende varierar också från plats till plats, och därför kan resultaten av en studie som utförs i en situation till ett specifikt urval av människor inte och sällan har samma överförande effekter till en annan grupp individer som utförs i en annan plats eller tid. Med andra ord, experimentella eller kvantitativa experiment kräver att variabler är nära matchade och mer, snarare än mindre, homogena.


Därför används de bäst i de hårda vetenskaperna där de oftare och med största sannolikhet visar konsekventa och repetitiva resultat.

No comments:

Post a Comment