Monday, January 17, 2022

Uppsats om stamcellsforskningskontrovers

Uppsats om stamcellsforskningskontrovers



Navelsträngsblod, plus forskning från vuxna stamceller, ger all användbar information vi kan behöva för forskning, stamcellsforskningskontroversuppsats. Detta avsnitt diskuterar tvärkulturella perspektiv, utmaningar och fördelar med bioetik. Dessutom föreslog jag att den terapeutiska kloningen kan leda till biologiska problem som bildning av tumörer eller andra hälsorubbningar och komplikationer. Det finns många andra frågor i samhället som är omoraliska såsom abort eller homosexuella äktenskap stamcellsforskningskontroversuppsats ha sex före äktenskapet men samhället är benäget att acceptera dem. Valet av detta ämne grundades på behovet av att förstå samhället i termer av tro, normer och synpunkter på vetenskaplig utveckling. Vet inte exakt vad du behöver?





Discipliner



Stamcellsforskning är det senaste framstegen inom bioteknik som visar hur en organism utvecklas från en enda cell och hur friska celler ersätter skadade celler i vuxna organismer. Denna teknik har fått forskare att forska om möjligheten av cellbaserade terapier för att behandla sjukdomar, som ofta kallas regenerativ eller reparativ medicin. Stamcellsbildningen innefattar flera steg. Blastoffs celler delar sig och formas till vävnader och organ i en människokropp. Embryonala stamceller kan odlas i laboratoriet från ballongflygare och göras för att differentiera till nerv-, lever-, muskel-, blod- och andra celler. Forskare tror att detta skulle hjälpa till att ersätta celler i sjuka organ hos människor.


Embryonala stamceller kan också användas för att testa effekterna av nya läkemedel utan att skada djur eller människor. Det är en livsförändrande teknik och bör tillåtas, men vissa motståndare hävdar att det är omoraliskt. Motståndarna hävdar att eftersom cellerna kommer från embryo, så är de levande och att extrahera dessa celler innebär döden av en levande organism som är omoralisk Qaida Stamcellsforskning kan ha en betydande inverkan på regenerativ medicin och terapeutisk kloning. Regenerativ medicin innebär användning av stamceller för tillväxt, antingen i provröret i laboratoriet eller i en människokropp, för konsekutiva transplantationer. Vävnaden eller organdelarna kan reparera eller ersätta de som skadats av abnormiteter, stamcellsforskningskontroversuppsats, åldrande, sjukdom eller skada Monsuner Medan, terapeutisk kloning är stamcellsforskningskontroversuppsats procedur där celler tas från en patient ofta från huden och förs in i ett befruktat ägg vars kärna har tagits bort.


Den resulterande cellen stimuleras att dela sig upprepade gånger för att bilda en lokal värd. Stamceller tas sedan ut från den och används för att odla vävnader som är en perfekt genetisk matchning för patienten. Bailey Forskare har alltid varit nyfikna på människors ursprung och deras evolution. De stamcellsforskningskontroversuppsats cellforskning har gett dem en möjlighet på ett sätt att de skulle kunna studera mänsklig tillväxt och utvecklingen av celler i vår kropp med. Stamceller klassificeras som rikliga eller multivalenta. Stamceller som är rikliga kan bilda nästan alla möjliga vävnadstyper som finns hos människor. Dessa celler kan bara hittas i ett visst skede a blastoffs i mänskliga embryon Deem, stamcellsforskningskontroversuppsats.


Multivalenta stamceller är delvis differentierade, stamcellsforskningskontroversuppsats, så att de kan bilda ett begränsat antal vävnadstyper, stamcellsforskningskontroversuppsats. Multivalenta stamceller kan hittas i fostret, i navelsträngsblod och många vuxna vävnader, stamcellsforskningskontroversuppsats. Användningen av vuxna stamceller, från blod, hud och andra vävnader, har verifierats vara effektiv för att behandla olika sjukdomar hos djur. Navelsträngshärledda stamceller har också isolerats ND som används för olika experimentella behandlingar NIH hemsida.


När det gäller hjärtsjukdomar visar forskningen att en människokropps förmåga att svara på en nödsignal kan vara mycket framgångsrik inom regenerativ medicin. Vid hjärtinfarkter visade det sig att ett antal cirkulerande stamceller kunde känna av och svara på den vänliga receptorn. Dessa stamceller extraheras sedan och produceras i stort antal och injiceras sedan i patienter med hjärtsjukdomar för deras behandling Sykes, Uppsats om stamcellsforskningskontrovers Forskning har visat betydande resultat för att bota patienter med anemi och sjukdomar som förhindrar blodplundring och andra blodrelaterade sjukdomar som leukemi och lymfom. Människokroppen är beroende av de celler som kallas blodplättar för att blodet koagulerar. Vissa patienter saknar dem i kroppen på grund av deras genetik eller om de är anemiska.


Stamcellerna regenereras som blodplättar och injiceras i dessa patienter för att bota sådana sjukdomar som stamcellsforskningskontroversuppsats blodet koagulerar Breakthrough Digest. Frågan provocerar alla att ska vi hjälpa de desperata patienter som lider av dödliga sjukdomar eller ska vi bara ignorera det bara för att det är omoraliskt. Det finns många andra frågor i samhället som är omoraliska såsom abort eller homosexuella äktenskap eller att ha sex före äktenskapet men samhället är benäget att acceptera dem. com är en tjänst som hjälper studenter att slutföra högskoleprojekt och skriva uppsatser om en mängd olika ämnen. Akademiskt skrivande, kreativt skrivande och icke-ordsprojekt är alla områden där vi är specialiserade.


Få de uppsatser och betyg du behöver utan ansträngning. Du kan nu få vilken uppsats som helst, om vilket ämne som helst och vid vilken deadline som helst med bara 10 minuter av din tid eller mindre. Din professor kommer att älska dig för det! Hemtjänster Prover Recensioner Hur det fungerar Blogg Logga in Meny. Beställa. Beställ nu och få rabatt! Lägg ny beställning. Hitta en perfekt och pålitlig professionell uppsatsförfattare för ditt papper, bäst för arbetande studenter. Gör min uppgift. Skrivtjänster. Anpassade uppsatser Avhandlingar Kursuppgifter Uppsatser Uppsatser Examensarbete Forskningsuppsatser Bokrecensioner. Humanistiska papper Sjukvårdspapper Finanspapper Kriminalrättspapper Management papper Religionspapper Redovisningspapper Teknikpapper Psykologipapper. Ytterligare tjänster. Gör mina läxor Skriv min uppsats Avhandlingshjälp Litteraturrecension Antagningsuppsats Kommenterad bibliografi Teknisk rapport Kreativt skrivande CV Writers for Hire.


Styr din akademiska framgång med teamet av proffs. Stäng den här modulen. Beställ nu. E-post Ange din e-postadress.





John Proctor degeluppsatsen



Argumenterande uppsats www. Detta argumenterande dokument syftade till att lokalisera nationa Argumentative Research Pa Argumentative Research Paper on Stem Cell Stem Cell Research Contro Stem Cell Research Controversy , Stem Cell Argumentative Essay, Argumentative Essay Essay writi Kontakta oss så hjälper vi dig! Innan du fortsätter att använda vår tjänst, se till att du har bekantat dig med vår cookiepolicy och accepterat den genom att klicka på OK. Mitt konto Beställ nu. Postat: 27 januari, Till: Uppsatsskrivande. Andel: Totalt antal andelar:. Innehållsförteckning: Allmän idé Inledning Slutsats Stamcellsforskning är ett av vår tids mest kontroversiella ämnen.


beställ nu Få dina uppdrag gjorda av våra expertskribenter vilket ämne som helst vilket datum som helst flexibel prissättning. Taggad i: stamcellsforskning övertygande uppsats. Kategorier Uppsatsprover Infografik Studieguider Uppsatsskrivning. Senaste inläggen Hur man skriver en bra uppsats om Macbeth Hur man skriver en uppsats om kärlek Hur man skriver en bra uppsats om livet Att skriva en uppsats om marijuana Övertygande uppsats om Macbeth. Få ett pris. Typ av tjänst: Akademisk uppsatsskrivning. Typ av papper: Uppsats. Sidor ord. Akademisk nivå: Gymnasiet. Den andra redigeringen jag utforskade från Wikipedia var en videolänk om utvecklingen inom vuxenstamcellsforskning under åren. Videon hävdar att övningen är mer användbar på grund av att den lindrar många sjukdomar.


En annan stor nackdel med denna terapi är att stamceller har en sak gemensamt med cancercellerna, det vill säga deras förmåga att föröka sig på obestämd tid. Den huvudsakliga rädslan som avslöjades i videon var att användningen av stamceller för att behandla en sjukdom kan leda till att cancer sås i hela kroppen. Under redigera-knappen postade jag en kommentar om att sådd också kan utgöra en mycket större hälsorisk för patienterna. Enligt min åsikt erbjuder videon ett vetenskapligt förhållningssätt för att förstå grunderna i stamcellsforskning. Det är viktigt att se över utvecklingen av stamcellsforskning för att utveckla en oberoende, informerad och neutral förklaring till kontroverserna kring vuxen stamcellsforskning.


I det tredje avsnittet av Wikipedia kom jag över en ljudlänk som stöds av en del litteratur om det praktiska tillvägagångssättet för hur vuxna stamceller kan vara användbara vid behandling av ärftliga sjukdomar. Bloggen uppgav att stamceller huvudsakligen skördas från tre till fem dagars mänskliga embryon. Många celler kan användas under odling tills önskat resultat uppnås vid behandling av ärftliga sjukdomar. Med hänvisning till flera vetenskapliga forskningsstudier, noterade författaren att stamcellsterapi kan användas för att stävja medicinska störningar som påverkar blodkroppar såsom leukemi, ADA-brist eller skador på ryggradskoden Waters och Ronald. Funktionellt har stamceller också förmåga att självförnya sig att generera differentierade celler med olika funktioner såsom hjärta, hud, lunga och nervsystem: Dessa differentierade celler är det som utgör en organism.


Behandlingen av stamceller är baserad på detta koncept. Patienter med medicinska störningar skulle injiceras med odlade stamceller riktade till de drabbade områdena. Cellerna förväntas föröka sig och differentiera för att korrigera störningen. Enligt min åsikt ger denna ljudinspelning förstahandsinformation om hur vuxna stamceller kan vara nästa botemedel mot att behandla ärftliga sjukdomar som leukemi. Denna information är avgörande för att ge en huvudbild av fördelarna med vuxen stamcellsforskning. För att göra forskningsuppsatsen komplett är det viktigt att ta hänsyn till huvudpersonens och antagonisternas synpunkter.


I det fjärde avsnittet av Wikipedia-dokumentet fångade min uppmärksamhet underämnet om mänsklig kloning som en oegentlighetsaktivitet som har moraliska konsekvenser för olika religiösa religioner. Bloggen illustrerar olika uppfattningar som väckts av olika religiösa dominanser som protestantism, katolicism, islamisk religion, hinduiska och judiska samfund. Trots det diskuterade bloggen också olika religiösa religioner som har olika åsikter om mänsklig kloning. Egentligen rör frågan olika discipliner som juridik, fysikalisk filosofi teologi och biologi Voneky och Rudijer När jag läste igenom bloggen upptäckte jag att författarens ståndpunkt är att stamcellsforskning är oetiskt.


Enligt min åsikt är den här bloggen avgörande för att avslöja logiken ur en övernaturlig synvinkel om varför stamcellsforskning trotsar mänsklig värdighet. Denna källa erbjuder en antagonistisk syn på forskningsämnet. Det sista avsnittet jag utforskade i Wikipedia-dokumentet var ett underämne om de grundläggande frågorna associerade med mänsklig kloning genom reflektioner av religiösa, kulturella och regionala aspekter som motsäger bioteknik. Detta avsnitt diskuterar tvärkulturella perspektiv, utmaningar och fördelar med bioetik. Bloggen är inriktad på att debattera om bioetiska frågor, inte bara i inhemska regioner utan också i internationell domän. Dessutom diskuterar bloggen osäkerhet om skador på mänskligt embryo på grund av processen för mänsklig kloning och hur detsamma har väckt grundläggande frågor om moraliska implikationer.


Enligt min mening är bloggen heltäckande när det gäller att hävda huruvida kloning av embryon i ett tidigt skede för att generera stamceller kan vara moraliskt rätt eller inte. Roetz När jag läste igenom denna litteratur var jag övertygad om att bloggen är vetenskaplig och ger viktiga resultat att tolka det moraliska dilemma som har förknippats med mänsklig kloning.

No comments:

Post a Comment