Sunday, February 27, 2022

Essä om vatten

Essä om vatten



Utöver detta används den också för odling av boskapen. Dessutom ger vatten mat genom sin uppsats om vatten källor genom att vara ett hem för fiskar och vattenlevande liv som anses vara mat. Å andra sidan, när temperaturerna faller fryser vattnet och skapar värme som värmer luften. Ring nu! Genom att göra Med tanke på antalet listade uppsatsexempel kan det vara rimligt att begränsa sökningen med ytterligare nyckelord, uppsats om vatten.





Citera denna sida



Vatten är ett färglöst och luktfritt ämne som är avgörande för de levande varelsernas överlevnad. Det härrör från olika källor inklusive floder, sjöar, hav och bäckar och har flera användningsområden. På jorden rör sig den hela tiden via vattnets kretslopp. Detta är cykeln av avdunstning och transpiration, nederbörd, kondensering och avrinning. Vatten används på många sätt och är avgörande för alla levande varelser. Här är uppsats om vatten på vatten av varierande längd för att hjälpa dig med ämnet i din tentamen. Du kan välja vilken vattenuppsats som helst efter ditt behov:. Vatten, känt för att vara det universella lösningsmedlet, spelar en nyckelroll i överlevnaden av olika former av liv på jorden.


Den används till olika uppsats om vatten som att dricka, städa, laga mat, tvätta och bada. Förutom dessa hushållsbruk används stora mängder vatten inom jordbrukssektorn främst för bevattning. En betydande mängd av detta ämne används också inom industrisektorn. Men trots att de är medvetna om vikten av vatten i våra liv, lämnar människor runt om i världen tyvärr ingen sten ovänd i slöseri med vatten och försämrar dess kvalitet. Teknikerna som används för bevattning i många delar av världen inklusive Indien är gamla och vardagliga och orsakar ofta enorma vattenförluster.


Flera industrier använder sig av en bra mängd vatten, men det slutar med att de slänger sitt avfall i vattendrag utan att inse att försämringen av uppsats om vatten kommer i slutändan att leda till sin egen förlust. Många områden runt om i världen står inför vattenbrist och många fler kommer sannolikt att möta detta problem i de kommande tiderna. Det är dags att regeringen måste vidta effektiva åtgärder för att lagra och spara vatten och kanalisera det ordentligt för lämplig distribution. Allmänheten måste också uppmärksammas på effektiv användning av vatten. Vatten är en sådan substans utan vilken vi inte kan föreställa oss vårt liv. Förutom att släcka vår törst, används denna genomskinliga kemiska substans för flera uppsats om vatten syften.


Det används för att utföra flera hushållsuppgifter. Vatten används också för jordbruksändamål och behövs för industriellt bruk, uppsats om vatten. Här är en kort titt på hur den används på olika platser. Inom jordbruket används vatten främst för bevattning. Utöver detta används den också för odling av boskapen. Det mesta av vattnet som används för bevattning utvinns från floder. Grundvatten används också till uppsats om vatten syfte. Älvar sägs alltså ha stor betydelse för bönderna. De tillhandahåller inte bara vatten för bevattning utan de spelar också en viktig roll i vattnets kretslopp. Industriell användning av vatten inkluderar vatten som används för att tvätta, späda, kyla, transportera, tillverka, tillverka och bearbeta olika produkter.


Värmekraftverk, verkstads- och massa- och pappersindustrier är bland de som förbrukar maximal mängd vatten. Hemma används vatten för många ändamål. Detta inkluderar främst drickande, uppsats om vatten, matlagning, bad, tvätt av redskap, tvätt av kläder, städning av hus, bilar och andra fordon, bevattningsanläggningar och för sanitetsändamål. Varje land har sitt eget vattenförsörjningssystem för att säkerställa att vattnet når varje hushåll så att de tidigare nämnda grundläggande behoven hos dess medborgare tillgodoses. Även om vatten används som det är för rengöring, tvätt och bad, måste det renas innan det dricks som uppsats om vatten som innan du använder den för matlagningsändamål.


Vatten är avgörande för mänsklighetens överlevnad. Men tyvärr är det så uppsats om vatten i snabb hastighet runt om i världen. Vatten kommer från olika källor. Floder, sjöar, hav, hav och regn är kända för att vara några av de viktigaste vattenkällorna, uppsats om vatten. Denna fritt flödande och lättillgängliga färglösa, luktfria substans behövs för hushålls-, jordbruks- och industribruk. Vattenkällorna är huvudsakligen indelade i två kategorier — ytvatten och grundvatten. Regnvatten häller och samlas på jorden i form av ytvatten såväl som grundvatten. Här är en kort titt på båda dessa vattenkällor:. Vår planet uppsats om vatten rik på vatten med cirka tre fjärdedelar av dess yta täckt med vatten.


Dock bara en liten del så gott som uppsats om vatten. Runt omkring uppsats om vatten Det är salt och kan inte användas för bevattning eller annat jordbruksbruk. Det är inte ens bra för industriellt eller hushållsbruk. Av de 2. Detta vatten är avgörande för tillväxt och överlevnad för alla former av landlevande och sötvattenlevande varelser. Det är därför viktigt att använda det klokt. Denna punkt betonas gång på gång. Men dess kritikalitet är ännu inte erkänd av folket. Det är viktigt att förstå vikten av att spara vatten, annars måste vi lära oss det den hårda vägen. Många områden runt om i världen får tillräckligt med vatten. Men flera andra, särskilt de som är en del av utvecklingsländerna, uppsats om vatten, ansikte vattenbrist.


Regeringen i sådana länder måste säkerställa korrekt vattenförsörjning till olika områden och folket måste använda vatten klokt och undvika all form av slöseri för att säkerställa flödet. Vatten kemisk formel H 2 O är ett transparent kemiskt ämne. Det är en av de grundläggande nödvändigheterna för varje levande varelse, vare sig det är växter eller djur. Precis som luft, solljus och mat behövs vatten för korrekt tillväxt och utveckling av livet på jorden. Förutom att släcka vår törst, används vatten för många andra aktiviteter som städning, tvätt och matlagning för att nämna några. Det är vattnets polaritet genom vilken det attraheras av andra vattenmolekyler.


Vätebindningarna som finns i vatten håller ihop vattenmolekylerna. Detta ämne binder med vilken molekyl den kan bilda vätebindningar med. Vattnets vätebindningar förvandlas till is när de kyls ner. Vätebindningarna är stabila och bibehåller sin kristalllika form. Den fasta formen av vatten som är is är jämförelsevis mindre tät eftersom dess vätebindningar är åtskilda. Vatten har hög polaritet. Det är känt att det är en polär molekyl. Det attraheras av andra polära molekyler och joner. Det kan göra vätebindningar och är uppsats om vatten ett kraftfullt lösningsmedel. Vatten kan sänka temperaturen på grund av dess höga specifika värme. Det tar lång tid när det kommer till uppvärmning.


Den håller temperaturen länge när värme inte appliceras. Detta är en annan egenskap hos vatten som gör det förmågan att moderera temperaturen, uppsats om vatten. När vattnet avdunstar från en yta lämnar det en kylande effekt på densamma. Vatten krävs för de flesta av de aktiviteter vi ägnar oss åt i vårt dagliga liv. Essä om vatten är nödvändigt för att vi ska kunna bevara den, annars kommer vår planet att sakna färskvatten under de kommande åren, uppsats om vatten. Här är några sätt på vilka vatten kan bevaras:. Vi får inte slösa med vatten och bidra till att bevara det.


Vi måste öva och främja aktiviteter och planer som hjälper till att bevara vatten och skydda dess källor för att möta nuvarande och framtida krav från levande varelser. Vatten är den vanligaste vätskan som finns på vår planet. Det är avgörande för överlevnaden för varje levande varelse, uppsats om vatten. Men medan större delen av vår planet är täckt med vatten, är färskvatten som faktiskt kan användas för att dricka, laga mat och andra aktiviteter ganska mindre. Det är därför viktigt att använda detta ämne klokt. Vatten finns i tre olika former på jorden - fast, flytande och gas. Här är en kort titt på dessa formulär:. Fast : Vatten fryser vid 0 grader för att bilda is som är dess fasta tillstånd.


När vatten fryser flyttas dess molekyler isär och detta gör isen mindre tät jämfört med vatten uppsats om vatten dess flytande tillstånd. Det betyder att isen är lättare uppsats om vatten samma volym vatten i flytande tillstånd. Den kan alltså flyta på vatten. Vätska: Detta är den vanligaste formen av vatten. Vatten i flytande tillstånd används på flera sätt, inklusive dricks, uppsats om vatten, tvätta, städa, laga mat, bevattna åkrar och bearbeta och förbereda olika produkter inom industrier, uppsats om vatten. Gas: När vatten kokar ändras det från vätska till gas, ofta kallad vattenånga. Ångorna finns alltid runt omkring oss, uppsats om vatten. När vattenångorna svalnar bildar de ett moln.


Det är den process där vatten cirkulerar mellan land, hav och atmosfär. Detta innebär nederbörd, snöfall, dränering i floder, sjöar och vattendrag och dess återgång till atmosfären genom avdunstning och transpiration. Vattenkretsloppet kallas också för hydrologiskt kretslopp. Liksom de flesta andra utvecklingsländer har många delar av Indien också brist på vatten.





akademiska fraser för uppsatser



Det finns många synpunkter på vattenkriget och bristen. Jag gillar verkligen den ansträngning som lagts ner. Separationen och jämlikheten mellan klasser och tillstånd resulterar i att vatten används som ett föremål där varje grupp undertrycker den andra. Länder som Bolivia utkämpar redan krig på vatten med arméer inblandade och tjänstemän över hela världen förbereder sig för vad som kan uppstå på grund av vattenkonflikter. I Detroit 45 har människor fått sitt vatten avstängt och när befolkningen ökar desto knappare är vattnet. Tillgänglighet och kvalitet är huvudfrågorna och orsakar många kontroverser. Om vi ​​fortsätter i denna takt kommer nya generationer att behöva komma med innovativ teknik och idéer som kommer att upprätthålla livet på jorden. Även om många hoppas att vatten är en rättighet och oavsett situation eller social eller rasklass, kommer vår värld att se vatten som en rättighet, istället för ett privilegium för dem som har råd.


Behovet av vatten växer. com, 25 dec, öppnas 7 januari, com , dec Behovet av vatten växer Ämnen: Vattenbrist på vatten. Uppsats, Sidor 2 ord. Få kvalitetshjälp nu. Här är några sätt på vilka vatten kan bevaras:. Vi får inte slösa med vatten och bidra till att bevara det. Vi måste öva och främja aktiviteter och planer som hjälper till att bevara vatten och skydda dess källor för att möta nuvarande och framtida krav från levande varelser. Vatten är den vanligaste vätskan som finns på vår planet. Det är avgörande för överlevnaden för varje levande varelse. Men medan större delen av vår planet är täckt med vatten, är färskvatten som faktiskt kan användas för att dricka, laga mat och andra aktiviteter ganska mindre.


Det är därför viktigt att använda detta ämne klokt. Vatten finns i tre olika former på jorden - fast, flytande och gas. Här är en kort titt på dessa formulär:. Fast : Vatten fryser vid 0 grader för att bilda is som är dess fasta tillstånd. När vatten fryser flyttas dess molekyler isär och detta gör isen mindre tät jämfört med vatten i flytande tillstånd. Det betyder att is är lättare än samma volym vatten i flytande tillstånd. Den kan alltså flyta på vatten. Vätska: Detta är den vanligaste formen av vatten. Vatten i flytande tillstånd används på flera sätt, inklusive att dricka, tvätta, städa, laga mat, bevattna fält och bearbeta och förbereda olika produkter inom industrier.


Gas: När vatten kokar ändras det från vätska till gas, ofta kallad vattenånga. Ångorna finns alltid runt omkring oss. När vattenångorna svalnar bildar de ett moln. Det är den process där vatten cirkulerar mellan land, hav och atmosfär. Detta innebär nederbörd, snöfall, dränering i floder, sjöar och vattendrag och dess återgång till atmosfären genom avdunstning och transpiration. Vattenkretsloppet kallas också för hydrologiskt kretslopp. Liksom de flesta andra utvecklingsländer har många delar av Indien också brist på vatten. Människor i landet får inte rent vatten att dricka och det finns vattenbrist även för saneringssyfte.


Den levereras för bara några timmar varje dag, mestadels ett par timmar på morgonen och en timme eller två på kvällen. Vattenkvaliteten har försämrats i de flesta vattendrag i landet. Detta beror på utsläpp av industri- och hushållsavfall i vatten. Situationen förväntas förvärras under de kommande tiderna eftersom befolkningen i landet sannolikt kommer att öka till 1. Även om vatten finns tillgängligt på jorden i överflöd, måste det förstås att mängden som kan användas för olika hushålls-, jordbruks- och industriell användning är begränsad. Det är viktigt att använda det klokt för att säkerställa att det når alla och även är tillgängligt i överflöd för våra kommande generationer.


Regeringen måste använda effektiva tekniker för att spara vatten och fördela det jämnt i olika områden över hela landet. Allmänheten å andra sidan måste använda det klokt för att säkerställa att det inte går till spillo. Artikel om spara vatten. Slagord om spara vatten. Slagord om regnvattenskörd. Tal om regnvattenskörd. Uppsats om skörd av regnvatten. Stycke om Spara vatten. Stycke om skörd av regnvatten. Essä om Save Water Save Life. Shailja är en av dem som har turen att ha förvandlat sin passion till sitt yrke. En postgraduate i engelsk litteratur, skrivande faller naturligt för henne och hon gör det hon kan bäst - att skriva och redigera.


En ivrig läsare, en modejunkie, naturälskare, äventyrsfreak och en reseentusiast är några av de andra termerna som beskriver henne. Så lätt är det! Livet och betydelsen av vatten Essay Vatten anses ofta vara en av de viktigaste resurserna som vår planet har, och med rätta. Beställ din egen unika uppsats! Denna uppsatsintro har använts av många studenter, men vi kan skriva en perfekt ny till dig! Beställ här! Статья Essä om vatten была изменена: 12 juli, автором admin. Fastnade med ett annat papper? Vi kan hjälpa! Tidsbegränsat specialerbjudande! Lägg en beställning just nu och få VIP-kundservice gratis!


Tid kvar: 00 10 Ange ditt förnamn.

No comments:

Post a Comment