Monday, February 21, 2022

Uppsats om stamcellsforskning för och nackdelar

Uppsats om stamcellsforskning för och nackdelar



S-forskare rapporterade att de hade lyckats isolera och odla stamceller från mänskliga embryon och foster. Att döda ett nyligen befruktat embryo är alltså inte mord på en mänsklig person. Politiska, inte försiktiga överväganden är orsaken till att forskningen om embryonala stamceller kvävs. Orolig för plagiat? Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Enbart utfördes fler än aborter i USA, stamcellsforskning för- och nackdelar uppsats. Välj en referensstil:.





Introduktion



Orolig för plagiat? Läs detta, stamcellsforskning för- och nackdelar uppsats. Hjälp Logga in Registrera dig. Är stamcellsforskning för- och nackdelar uppsats etiskt att gynna dödandet av ofödda barn för att utvinna deras stamceller för medicinsk forskning? Ordet etik är en teori eller system av moraliska värderingar; disciplinen som handlar om vad som är bra eller dåligt och med moralisk plikt och skyldighet. Vi finner att den moraliska och etiska ställningen testas när vetenskapsman och teolog går huvud mot varandra i debatten om "stam stamcellsforskning för- och nackdelar uppsats forskning".


I november två oberoende team U. S-forskare rapporterade att de hade lyckats isolera och odla stamceller från mänskliga embryon och foster. Eftersom många sjukdomar beror på döden eller dysfunktionen hos en enskild cellstyp, tror forskare att införandet av friska celler av denna typ i en patient kan återställa förlorad eller nedsatt funktion. Forskningen av stamceller är en ny studie som bevisar att en stamcell en primitiv typ av cell kan lockas till att utvecklas till de flesta typer av celler som finns i människokroppen. Etik spelar dock in när vi står inför den legitima frågan om vardera sidan av den positiva och negativa åsikten, problemet ligger verkligen i den faktiska källan till stamcellerna.


De som anses vara pro-choice anser att den mänskliga personligheten inträffar mycket senare under graviditeten. Att döda ett nyligen befruktat embryo är alltså inte mord på en mänsklig person. I april införde senatorerna Arlen Spector och Tom Harkin stamcellsforskningslagen som skulle tillåta federala forskare att extrahera stamceller från embryon. De anser att denna forskning är etisk och definitivt fördelaktig. På fertilitetskliniker får kvinnor välja vad de ska göra med oanvända befruktade embryon; de kan kasseras, doneras till forskning eller frysas för framtida bruk. Under den specifika Denna uppsats handlar om för- och nackdelar med stamcellsforskning. I WriteWork. WriteWork-bidragsgivare.


com, 3 juni, WriteWork-bidragsgivare, "Denna uppsats handlar om för- och nackdelar med stamcellsforskning.





uppsats om halsbandet



De som anses vara pro-choice anser att den mänskliga personligheten inträffar mycket senare under graviditeten. Att döda ett nyligen befruktat embryo är alltså inte mord på en mänsklig person. I april introducerade senatorerna Arlen Spector och Tom Harkin lagen om stamcellsforskning som skulle tillåta federala forskare att extrahera stamceller från embryon. De anser att denna forskning är etisk och definitivt fördelaktig. På fertilitetskliniker får kvinnor välja vad de ska göra med oanvända befruktade embryon; de kan kasseras, doneras till forskning eller frysas för framtida bruk. Under den specifika Denna uppsats handlar om för- och nackdelar med stamcellsforskning..


I WriteWork. WriteWork-bidragsgivare. com, 03 juni, Fördelarna för samhället med införandet av ny medicinsk teknik har varit betydande. Till exempel har införandet av vacciner och antibiotika avsevärt förbättrat välbefinnandet för människor över hela världen. Vetenskapen om stamcellsbehandlingar, potentiellt lika eller viktigare än dessa andra innovationer, börjar ett nytt skede av utforskning och tillväxt som kan vara föregångaren till oöverträffade botemedel och terapier. Den nuvarande entusiasmen över potentiella stamcellsproducerade läkemedel utstrålar från de nya innovationerna inom genetisk biologi. Även om man inte kan förutsäga resultaten från grundforskning, finns det tillräckligt med information tillgänglig för att antyda att en hel del av denna entusiasm är berättigad.


Det moraliska dilemmat som omger förbudet mot aborterade foster är själva abortidén. Varför skulle pro-livers vilja bevittna vad de tror är en levande varelse som kastas bort förgäves? Enbart, mer än , utfördes aborter i USA. Elam-Evans et al, Oavsett moralisk eller politisk position, faktum är att alla dessa foster kunde ha tjänat avancerad vetenskaplig och medicinsk kunskap på omätbara sätt. Abortlagarna varierar från stat till stat, men de allra flesta tillåter att aborter kan utföras åtminstone under andra trimestern, 24 veckor in i graviditeten. Samma definition måste därför också definiera livet eftersom det inte finns några alternativ till dessa två alternativ.


Förekomsten av EEG-mönstret hos ett foster kan detekteras cirka 27 veckor in i graviditeten. Ett embryo kallas ett foster vid cirka sju till åtta veckor efter befruktning. Mer än hälften av europeiska länder och andra runt om i världen som Japan tillåter embryonal stamcellsforskning i olika grader. Enligt Health-Day, en daglig nyhetstjänst som rapporterar om konsumenternas hälsa, upptäckte schweiziska läkare vid universitetet i Lausanne att en två och en halv tums bit hud från ett foster, som aborterades vid 14 veckor, gav flera miljoner transplantat som användes för att behandla brännskadade. Studien fann också att hudceller från ett aborterat foster läkte brännskador snabbare än vanliga transplantat.


Forskare ger det giltiga argumentet att embryon inte kan betraktas som människor på grund av deras utvecklingsstadium. Embryonala stamceller samlas in från embryon som är fyra till fem dagar gamla. I detta utvecklingsstadium kallas de blastocyster och är mindre i diameter än ett människohår. När den ses i ett mikroskop innehåller blastocysten färre än celler och hade inga egenskaper som kan kännas igen som mänskliga och har inte heller förmågan att känna några förnimmelser inklusive smärta. Ett embryo som bara är fyra eller fem dagar gammalt innehåller ännu inga celler som är dedikerade till att göra upp kroppsvävnader.


Därför är embryots livsduglighet verkligen inte säkerställd och är faktiskt osannolik. Det kan hävdas att det inte kunde ha en själ också, åtminstone inte en enskild själ. Politiska, inte försiktiga överväganden är orsaken till att forskningen om embryonala stamceller kvävs. Andra länder kommer att vara mycket längre framme i denna vetenskap och därför skörda de ekonomiska fördelarna. Detta är sannolikt resultatet av att man vägrar att bli utbildad i frågan samtidigt som man använder en neutral, opartisk sinnesstämning. Oundvikligen kommer stamcellsforskning vara vardag och förhoppningsvis förr än senare, men fram till dess kommer många människor att fortsätta att lida av försvagande sjukdomar och förlamning.


Var är moralen i det? Vilka är dessa människor som anser att en levande människas liv är mindre viktigt än ett fyra eller fem dagar gammalt embryo? Elam-Evans, Laurie D.

No comments:

Post a Comment